پیمانکار ساخت و ساز

حتماً با واژه پیمانکار ساخت و ساز در پروژه‌های ساختمانی برخورد کرده‌اید.  آنچه در قراردادهای پیمانکاری مهم است این است که این حوزه فقط محدود به سازه‌های مسکونی نمی‌شود؛ به طور مثال پروژه مشارکت در ساخت یک مرکز خرید یا پروژه‌های فرهنگی یا پروژه تجاری، تفریحی یا عمرانی نظیر پل‌ها یا بزرگراه‌ها را نیز می‌توان با استفاده از قراردادهای پیمانکاری ساخت و ساز پیش برد.

برای مثال‌، یک پیمانکار ساخت ، فقط پروژه‌های مسکونی را قبول می‌کند و شرکتی دیگر فقط به پروژه‌‌های عمرانی رسیدگی می‌کنند. دلیل آن هم کار کردن در یک حوزه تخصصی، راندمان کار را بالاتر می‌برد.

با توجه به اهمیت وظیفه‌های پیمانکار ساخت و ساز بهتر است تعریف کلی آن را بررسی کنیم و همچنین در مورد مقررات قراردادهای پیمانکاری و وظایف پیمانکار ساخت و ساز نیز صحبت کنیم.

قرارداد با پیمانکار ساخت بسیار اهمیت دارند. پیمانکار ساخت و ساز موظف است پروژه‌ای را که از کارفرما دریافت کرده را به طور کامل و طبق قرارداد اجرا کند. با اینکه شغل پیمانکاری ساخت و ساز پر درآمد است، اما معایبی نیز دارد.

پیمانکار ساخت و ساز کیست و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

پیمانکار ساخت و ساز کیست و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

از وظایف پیمانکار ساخت و ساز می‌توان مدیریت کل مراحل ساخت ساختمان را بیان کرد؛ بنابراین باید مناسب‌ترین روش‌ها را برای تکمیل پروژه انتخاب کنند. پروژه ساخت و ساز را می توان به  اجرای نمایش تشبیه کرد که در آن هر بازیگر نقش خاص خود را بازی می‌کند و پیمانکار ساخت و ساز، نقش اصلی نمایشنامه است. قبل از شروع هر پروژه‌ای یا ورود به بخش ساختمان سازی، درک مسئولیت‌ها و وظایف پیمانکار ساخت و ساز مهم است.

پیمانکار ساخت شخص یا شرکتی است که طبق نظر کارفرما و با عقد  قرارداد، پروژه ساخت و ساز را بر عهده می‌گیرند. پیمانکار ساخت و ساز می‌تواند فردی را به عنوان جانشین برای خود انتخاب کند تا در صورت تأخیر در اجرای  کارها از فرد جانشین کمک بگیرد. افرادی که به عنوان جانشین پیمانکار ساخت و ساز انتخاب می‌شوند در واقع همان وظایف پیمانکار را دنبال می‌کنند.

پیمانکار ساخت و ساز

نکات مهم در قرارداد پیمانکاری ساختمان

قرارداد پیمانکاری ساخت و ساز شامل سه مرحله زیر است:

  • عقد قرارداد پیمانکاری
  • آغاز پروژه و مراحل انجام
  • پایان پروژه و تحویل به کارفرما

برای هر یک مرحله ذکر شده در قرارداد پیمانکاری، جزئیات بسیاری وجود دارد. در این قسمت مهم‌ترین نکات قرارداد پیمانکاری ساختمانی را معرفی می‌کنیم که به شما کمک می‌کند تا پروژه ساختمانی خود را به بهترین پیمانکار ساخت و ساز واگذار کنید.

  • قرارداد پیمانکاری ساخت را بین کارفرما و پیمانکار منعقد کنید.
  • در متن قرارداد، توافق‌نامه‌هایی را بنویسید که دو طرف قرارداد آن را تأیید کرده باشند.
  • مدت زمان اتمام پروژه پیمانکاری، مبلغ مورد نیاز برای اجرای پروژه، خرید مصالح و هزینه‌های دیگر باید در قرارداد پیمانکاری بیان شوند.
  • پیمانکار ساخت و ساز وظیفه دارد تمام پیشنهادات و گزینه‌‌های مختلف را برای اجرای هرچه بهتر پروژه با برنامه ریزی دقیق به کارفرما تعریف کند.
  • در قراردادهای پیمانکاری ساخت و ساز باید ضمانت‌نامه‌ای میان طرفین برای انجام به تعهدات تنظیم شود. ضمانت‌نامه می‌تواند وجه نقد یا چک تضمینی باشد.
  • برای اینکه بتوانید یک پیمانکار ساخت و ساز باتجربه‌ای را پیدا کنید حتماً به پروژه‌هایی که قبلاً توسط وی انجام شده است نگاهی بیندازید.
  • پیمانکار ساخت و ساز فردی است که در کار خود با تجربه و متخصص است.
  • از شرکت‌هایی برای خدمات پیمانکاری ساخت و ساز استفاده کنید که در تمام پروژه‌های خود با یک تیم متخصص همکاری دارد.
  • اگر از مسائل حقوقی قراردادهای پیمانکاری ساخت و ساز اطلاعات کافی ندارید حتماً با فرد مشاور یا یک وکیل را مشورت کنید.
  • قیمت پیمانکاری ساختمان برای هر پروژه‌ای، متفاوت است. به طور مثال برای پیمانکاری سازه مسکونی، قیمت پیمانکاری به ازای هر متر مربع حساب می‌شود.

وظایف پیمانکار ساخت و ساز چیست؟

وظایف پیمانکار ساخت و ساز چیست؟

  • پیمانکار ساخت و ساز شخصی است که مهارت کافی را در حوزه ساخت و ساز، نقشه‌کشی ساختمان، معماری، مصالح ساختمان‌سازی و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها دارد.
  • پیمانکار ساخت و ساز باید در تصمیم‌گیری سریع باشد و درست عمل کند و بتواند برنامه‌ریزی اصولی را برای اجرای کامل پروژه ارائه دهد.
  • پیمانکار ساخت و ساز وظیفه دارد پروژه پیمانکاری را در زمان تعیین شده تکمیل کند؛ در غیر این صورت باید به تمام تعهدات عمل کند.
  • پیمانکار ساختمان باید فردی منظم، خوش خلق، مدبر و با تجربه در حوزه تخصصی خود باشد.
  • پیمانکار ساخت و ساز باید دید فنی به پروژه داشته باشد و در زمان اجرای پروژه نیز خلاق باشد.
  • پیمانکار ساخت و ساز باید یک مدیر محقق و کارآمد باشد. او باید بتواند اجرای پروژه را درست و سریع پیش ببرد.
  • پیمانکار ساخت و ساز موظف است تیم اجرایی با تجربه را برای پروژه‌های ساختمانی به کار گیرد.
  • پیمانکار ساختمان وظیفه دارد تا تمام سعی خود را برای انجام پروژه‌ها صرف کند. همچنین به کارفرما تعهد دهد تا بهترین مصالح ساختمانی را بکار بگیرد.
  • پیمانکار ساخت بر انواع قراردادهای پیمانکاری تسلط دارد و به درستی می‌دانند که کدام قرارداد برای چه نوع پروژه مناسب است.

 

سخن پایانی

پروژه‌های پیمانکاری ساختمان در گروه ساختمان‌های جدید و پروژه‌های نوسازی و باز سازی ساختمان از اهمیت زیادی برخوردارند. به عنوان یک کارفرما باید بهترین شرکت پیمانکاری را برای پروژه‌های ساختمان سازی انتخاب کنید.

آنچه مشخص کننده اعتبار و شهرت یک شرکت پیمانکاری ساختمان است در حقیقت، تجربه و نمونه کارهای خلاقانه و نوآورانه پیمانکار است. شرکت یا فرد حقیقی که در قالب پیمانکار فعالیت می‌کند، هرچه مدیر بهتر منظم‌تر و دقیق‌تر باشد می‌تواند نظر کارفرمایان بیشتری را به خود جلب نماید.

 

درباره نویسنده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

دسته بندی ها

ابربرچسپ ها

آخرین نوشته ها

مطالب مفید

طراحی و ساخت ویلا در کردان

طراحی و ساخت ویلا در کردان (گروه مهندسی نوین سازه نیکسو)

اشتباه رایج در خرید خانه

11 اشتباه رایج در خرید خانه که حتما باید به آن توجه کنید.

مشارکت در ساخت منطقه یک تهران

مشارکت در ساخت منطقه یک – Participation in the construction of region one