انواع قراردادهای حرفه‌ای مشارکت در ساخت

قراردادهای مشارکت در ساخت و ساز انواع مختلفی دارد و شما می توانید آن را به روش های مختلف انجام دهید. این مقاله به شما کمک می کند تا راه های موجود برای مشارکت در ساخت و ساز را درک کنید و بهترین و سودآورترین راه را برای خود انتخاب کنید. با ما بمان.

معمولا مردم مشارکت را به عنوان یکی از شیوه های آن می شناسند. در این صورت مالک زمین را در اختیار سازنده قرار می دهد و سازنده با هزینه خود آپارتمان را در زمین مورد نظر می سازد. در این صورت مالک و سازنده به نسبت خود در پروژه سازه جدید سهم خواهند داشت. یکی از شیوه های مشارکت است. انواع مشارکت در ساخت و ساز از نظر شراکتی و طرف قرارداد به چند دسته تقسیم می شود که در ادامه مقاله به بررسی آن ها می پردازیم.

انواع قراردادهای مشارکت ساختمانی از نظر نحوه مشارکت

قراردادهای مشارکت ساختمانی بر اساس نحوه مشارکت به چند دسته تقسیم می شوند:

سازنده-مالک (حالت معمول):

این حالت رایج ترین راه برای مشارکت در ساخت و ساز است. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، در این حالت مالک زمین را در اختیار سازنده قرار می دهد و سازنده با هزینه شخصی آپارتمان را می سازد. در این صورت سازنده و مالک بنا به سهم خود در ساختار جدید سهیم خواهند بود. دقت داشته باشید عموماً درصد مالک به سازنده 50 تا 50، 60 تا 40 یا نهایتاً 70 به 30 در نظر گرفته می شود که اگر درآمد مالک و سازنده با این درصدها برابر نباشد مبلغی به عنوان پاداش تعیین می شود. این مبلغ در شروع پروژه توسط سازنده به مالکان پرداخت می شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد رایگان، مقاله مربوطه را بخوانید.

مالک و سازنده (خرید بخشی از ملک در ابتدا توسط سازنده):

گاهی اوقات یک یا چند نفر از مالکان نمی خواهند در ساخت و ساز شرکت کنند. در این صورت، اگر این مالکان قصد فروش ملک خود را داشته باشند، سازنده می تواند با خرید سهام آنها، با بقیه مالکان در ساخت و ساز مشارکت کند. در این صورت سازنده هم به عنوان سازنده و هم از طرف دیگر مالک قسمتی از زمین است.

مدیریت قرارداد:

اگر مالک زمین یا ملک کلنگی توانایی مالی برای ساخت و ساز دارد، بهتر است این روش را انتخاب کند. در این صورت تنها چیزی که مالک به آن نیاز دارد دانش فنی برای ساخت پروژه است. به این می گویند مدیریت قرارداد. مالک زمین شخص یا شرکتی متخصص را برای اجرای پروژه انتخاب می کند و مالک تمام هزینه های پروژه را پرداخت می کند. شخص یا شرکت ساختمانی نیز ساخت پروژه را بر عهده می گیرد. حق امتیازی که مالک به سازنده پرداخت می کند درصدی از هزینه ساخت است. معمولاً برای پرداخت حق الزحمه سازنده در مدیریت قرارداد از دو روش استفاده می شود:

در راهکار اول ابتدا هزینه ساخت و مدت قرارداد محاسبه می شود. سپس درصد تعیین شده برای سازنده بر طول مدت پروژه تقسیم می شود و هر ماه این حق امتیاز به سازنده پرداخت می شود. به عنوان مثال هزینه ساخت یک پروژه 10 میلیارد و مدت زمان پروژه 30 ماه است. در این شرایط اگر درصد سازنده در ساخت پروژه 10 درصد باشد مالک باید ماهیانه حدود 33 میلیون به سازنده پرداخت کند.

برای روش دوم که مطلوبتر است، مالک بر اساس وضعیت هزینه های انجام شده درصدی را به سازنده پرداخت می کند. در این صورت سازنده هر ماه موجودی را به کارفرما (مالک) ارائه می کند و حقوق وی را با توجه به هزینه های هر ماه دریافت می کند.

برای مشاوره و مدیریت قرارداد می توانید با گروه ساختمانی باتیس تماس بگیرید و یا فرم زیر را پر کنید.

انواع قراردادهای مشارکت ساختمانی از دیدگاه طرفین قرارداد

طرفین قرارداد مشارکت در ساخت می توانند حقیقی یا حقوقی باشند. هر کدام از این موارد توصیه های خاص خود را دارند و باید در شرایط مختلف به نکات زیر توجه کنید.

در تمامی قراردادها اعم از اینکه طرفین حقیقی یا حقوقی باشند بهتر است از حالت مشارکتی استفاده کنید اگر چند سازنده در محل کار دارید. در این صورت اتفاقی که می افتد این است که هر تولیدکننده دیگری را نیز تضمین می کند. بنابراین اگر 5 تولیدکننده داشته باشیم و 4 تولیدکننده در دسترس نباشد، تولیدکننده پنجم باید به تمام تعهدات 5 تولیدکننده عمل کند. اما در حالت نسبی اینطور نیست. در حالت نسبی، هر سازنده بخشی در پروژه دارد. بنابراین، اگر سازنده های متعدد در دسترس نباشند، نمی توانید تمام تعهدات سازنده را از یک سازنده بخواهید. در همه شرایط بهترین راه برای مالکان همبستگی است.

قرارداد با طرف قانونی

اگر یک شرکت طرف قرارداد شما است، باید بیشتر مراقب باشید. در این صورت باید شرکت را بررسی کنید و بهتر است یک مشاور در کنار خود داشته باشید. مدارک شناسایی شرکت، اساسنامه و آخرین اصلاحات شرکت، مشخصات شرکت از قبیل محل سکونت، شماره ثبت، اعضای هیئت مدیره و …. باید مشخص شود. یکی از مهمترین وظایف تأیید حق امضا در شرکت است. باید به دقت بررسی کنید که چه فردی در شرکت حق امضا دارد و با امضای این شخص قرارداد معتبر می شود. همچنین مواردی مانند عدم تحریم و سابقه خوب شرکت را بررسی کنید تا در آینده با مشکلی مواجه نشوید. مقاله زیر را بخوانید تا در مورد مشکلات و خطرات انواع مختلف قراردادهای مشارکت ساختمانی بیشتر بدانید.

قرارداد با طرف واقعی

کار با قسمت واقعی آسان تر است و نیاز به بررسی کمتری دارد. شما باید اطلاعات شخصی شخص را تأیید کنید. برای سازندگان بهتر است اطلاعات مالکیت را تأیید کنند. نکته مهم در در نظر گرفتن سازنده واقعی، توانایی مالی و عملیاتی برای تکمیل پروژه است. شما باید بررسی کنید که آن شخص توانایی اجرای پروژه شما را دارد. این بسیار مهم است زیرا پیدا کردن یک سازنده خوب می تواند نگرانی شما را به حداقل برساند. از طرفی در اکثر مواقع مالکان از نظر فنی و مالی توان و زمان لازم برای راستی آزمایی سازندگان را ندارند. به همین منظور گروه ساختمانی باتیس بهترین سازندگان را به مالکانی که قصد مشارکت در ساخت و ساز را دارند ارائه کرده است تا مالکان با خیال راحت در ساخت و ساز شرکت کنند. برای مشاوره در این زمینه با ما تماس بگیرید یا فرم مشاوره را پر کنید.

درباره نویسنده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

دسته بندی ها

ابربرچسپ ها

آخرین نوشته ها

مطالب مفید

طراحی و ساخت ویلا در کردان

طراحی و ساخت ویلا در کردان (گروه مهندسی نوین سازه نیکسو)

اشتباه رایج در خرید خانه

11 اشتباه رایج در خرید خانه که حتما باید به آن توجه کنید.

مشارکت در ساخت منطقه یک تهران

مشارکت در ساخت منطقه یک – Participation in the construction of region one