نوسازی ساختمان

هر پروژه نوسازی ساختمان دارای اهداف، الزامات و فرایندهای متفاوتی است. شما باید بدانید که هر کدام به چه معناست و شامل چه چیزی می‌شود تا بتوانید بهترین پروژه را برای فضای خود انتخاب کنید.

آنچه در این مقاله میخوانید

نوسازی ساختمان چیست؟

نوسازی ساختمان شامل بازگرداندن ساختمان به وضعیت بهبود یافته است. این به معنای جایگزینی و ارتقاء اجزای فعلی برای مطابقت با استانداردهای مورد نیاز بدون تغییر در طراحی اصلی است. معمولاً پروژه‌های نوسازی ساختمان برای افزایش ارزش ساختمان‌های در حال فروش انجام می‌شوند و اغلب کوتاه‌ مدت و با بودجه کمتر در مقایسه با سایر پروژه‌ها هستند. آنها تأثیر کمی بر روی ساختار ساختمان دارند. قبل از هر پروژه نوسازی، قدمت، وضعیت و ساختار یک ساختمان را در نظر بگیرید. از یک متخصص بخواهید آن را بررسی کند.

فرایند نوسازی ساختمان

فرایند نوسازی ساختمان

1.     طراحی و برنامه ریزی

این مرحله مناطقی از ساختمان را که نیاز به نوسازی دارند مشخص می‌کند. یک طراح می‌تواند طرحی برای بازسازی ارائه دهد. برای برنامه ریزی پروژه، نوسازی ساختمان را که خودتان می‌توانید انجام دهید و کارهایی که نمی‌توانید انجام دهید را شناسایی کنید، بهترین و حرفه‌ای‌ترین فرد را برای این کار انتخاب کنید، مجوزهای لازم را از مقامات محلی دریافت کنید.

 

2.     تعمیر

شامل تعمیر سازه‌هایی است که ممکن است آسیب دیده باشند تا ساختمان را به حالت اولیه خود بازگرداند. به‌عنوان‌مثال، ممکن است شامل تعمیر چراغ‌ها و وسایل لوله کشی، ترمیم ترک‌های دیوار و به‌روزرسانی سقف قدیمی باشد.

 

3.     زیبایی شناسی

تزئینات باعث بهبود کیفیت و ظاهر فضای داخلی می‌شود. شامل مواردی مانند رنگ آمیزی دیوارها، لاک زدن سطوح چوبی، پوشش کف، کاشی کاری و غیره است.

 

4.     جایگزین کردن

برای تجهیزات یا سخت افزاری که قابل بازیابی نیستند، همیشه توصیه می‌شود آنها را تعویض کنید. این امر به ویژه برای لوازم خانگی و سیستم‌های الکتریکی ضروری است.

 

بازسازی ساختمان چیست؟

بازسازی ساختمان چیست؟

بازسازی به معنای تغییر کامل ساختار یک ساختمان: اغلب، شامل تغییر استفاده از فضا است. بازسازی هزینه بیشتری نسبت به نوسازی دارد و ممکن است شامل خدمات متخصصانی مانند معماران، لوله‌کش‌ها و برق‌کاران باشد. قبل از بازسازی فضای کسب و کار، باید بودجه، منابع موجود و زمان خود را در نظر بگیرید. در اینجا پنج مرحله برای بازسازی یک فضای تجاری معمولی وجود دارد:

 

1.      گواهینامه تصرف را بررسی کنید:

این سند که به عنوان گواهی استفاده و تصرف نیز شناخته می‌شود، سندی است که ثابت می‌کند ساختمان با مشخصات و نقشه‌هایی که توسط سازمان منطقه بندی یا ساختمان محلی ارائه و تأیید شده است مطابقت دارد. به عبارت دیگر، این سند نشان می‌دهد که شما می‌توانید به طور قانونی از یک فضای تجاری برای چه چیزی استفاده کنید. دفتر، انبار، رستوران و غیره. الزامات گواهی بسته به هر شهر متفاوت است.

که می‌تواند یک فرایند دلهره آور و پرهزینه باشد و در برخی موارد، تغییر کاربری یک ساختمان تجاری خاص غیرممکن است. به همین دلیل است که همیشه توصیه می‌شود ملکی را اجاره یا خریداری کنید که با نوع کسب‌وکار شما مطابقت دارد.

این گواهی همچنین می‌تواند سایر مسائل کوچک‌تر را نیز تحت تأثیر قرار دهد. به‌عنوان‌مثال، اگر رستورانی بخواهد از فضای حیاط خلوت خود برای صندلی اضافی استفاده کند، گواهینامه اشغال باید آن را به عنوان مجاز مشخص کند. در غیر این صورت، ممکن است نیاز به، به‌روزرسانی داشته باشد. در این مورد از یک کارشناس حقوقی کمک بگیرید.

2.       سیستم‌های سازه‌ای، لوله کشی و الکتریکی را چک کنید

اگر می‌خواهید یک فضای خرده‌فروشی را به یک رستوران تبدیل کنید یا برای همکاری بهتر کارمندان به طراحی دفتر کار در فضای باز تغییر دهید، همیشه مطمئن شوید که دیوارها و کف ساختمان می‌توانند وزن اضافی را تحمل کنند. علاوه بر این، بدانید که آیا می‌توانید دیوارهای باربر را بدون به خطر انداختن یکپارچگی ساختاری ساختمان جابه‌جا کنید یا خیر.

همچنین، هنگام تبدیل یک فضای تجاری به یک رستوران با آشپزخانه، گاز، لوله کشی، برق نیاز به اقدامات احتیاطی زیادی برای اطمینان از ایمنی دارد؛ بنابراین، اطمینان حاصل شود که زیرساخت‌های موجود می‌توانند آن را پشتیبانی کنند و بودجه معقولی برای آن تهیه کنند.

 

3.       پاکت ساختمان را بررسی کنید

پوشش ساختمان چیزی است که داخل را از بیرون جدا می‌کند که شامل سقف‌ها، پنجره‌ها و درها است. اطمینان حاصل کنید که این فضا برای همه از جمله افراد دارای معلولیت قابل دسترسی است. این ممکن است به معنای نصب رمپ‌ها و همچنین داشتن درها و حمام‌هایی باشد که به اندازه کافی عریض باشند تا برای صندلی چرخ‌دار مناسب باشند.

 

بازسازی و نوسازی ساختمان پروژه‌های کاملاً متفاوتی هستند. در اینجا چند تفاوت اساسی بین این دو وجود دارد:

 

1.     نوسازی ساختمان ظاهر یک فضا را بدون تغییر چیدمان بهبود می‌بخشد.

هنگام نوسازی، طراحی اصلی به طور چشمگیری تغییر نکرده است، فقط برای مطابقت با استانداردهای خاصی بهینه یا به روز شده است. به طور کلی، نوسازی شامل فعالیت‌هایی مانند رنگ آمیزی مجدد دیوارها، نصب کف‌پوش جدید، تعویض پنجره‌ها و افزودن سخت افزار جدید است.

 

2.      بازسازی، طراحی و گاهی اوقات، ساختار را تغییر می‌دهد.

در بازسازی، عملکرد و طراحی ساختمان تغییر می‌کند. به‌عنوان‌مثال، ممکن است شامل برداشتن دیواری باشد که دو اتاق را از هم جدا می‌کند تا یک اتاق بزرگ ایجاد کند، یک حمام جدید اضافه می‌کند، سقف را بالا می‌برد و چیدمان اتاق را تغییر می‌دهد.

 

3.      برای انجام بازسازی نیاز به متخصص دارید.

رنگ آمیزی دیوارها و تعویض پنجره‌های قدیمی به اندازه تغییر چیدمان کل اتاق به تلاش و دانش فنی نیاز ندارد. بازسازی مطمئناً متخصصانی مانند لوله‌کش و برق را شامل می‌شود.

 

4.      نوسازی به ندرت نیاز به مجوز دارد، اما در بازسازی تقریباً همیشه نیاز به این کار است.

مقامات محلی ساختمان اغلب هر زمان که ساختار یک ساختمان تغییر می‌کند، مجوز می‌خواهند. به‌عنوان‌مثال، هنگام طراحی مجدد سقف، قرار دادن یک ساختار اضافی و پیکربندی مجدد دیوارهای داخلی.

بازسازی‌های جزئی نیازی به مجوز ندارند، اما موارد عمده مانند تعویض سقف یا بازسازی دیوارها نیاز به مجوز دارند.

 

هزینه کلی بازسازی و نوسازی به چه عواملی بستگی دارد؟

هزینه کلی بازسازی و نوسازی ساختمان به چه عواملی بستگی دارد؟

پروژه‌های بازسازی معمولاً پیچیده هستند، بنابراین هزینه بر هستند. آنها نه تنها شامل تغییر ساختار فیزیکی یک ساختمان می‌شوند، بلکه نیاز به پیکربندی مجدد لوله کشی، کانال کشی، سیم کشی و موارد دیگر دارند. آنها به هزینه مواد بیشتر و نیروی کار حرفه‌ای نیاز دارند که به هزینه کلی می‌افزاید.

  • قدمت و وضعیت ساختمان.
  • فضایی که باید بازسازی یا بازسازی شود.
  • مجوزها (در صورت نیاز).
  • مواد.
  • کار یدی.

 

بازسازی نمای ساختمان چیست؟

کلمه نما در لغت به معنای ظاهر هر چیزی است، چیزی که برای بیننده قابل مشاهده و برابر است. آنچه از بیرون به چشم می‌خورد نمای بیرونی ساختمان است. در این حالت ساختمان‌های مورد نظر بیشتر نمای ساختمان‌های اداری و تجاری هستند. این امر تأثیر بسزایی بر نحوه درک مشتریان از این کاربردها دارد و همچنین تأثیر بیشتری بر ظاهر شهرها دارد.

این به دلیل قرار گرفتن این نوع کاربری‌ها در نقاط کلیدی شهر و وسعت دید این نوع کاربری‌هاست. به طور کلی نما نشان دهنده موقعیت اقتصادی و اجتماعی سازندگان و ساکنان هر ساختمان است. نمای ساختمان نشان دهنده ترتیب طراحی ساختمان، امکانات و سلیقه دکوراسیون و امکانات و قابلیت‌های سازمانی ساکنین ساختمان است. نما نشان دهنده وضعیت ساکنان ساختمان در عموم است.

نما در واقع چهره ساختمان و بهترین بیان موقعیتی است که طراح یا ساکن در مقابل بیرون دارد. نماهای داخل ساختمان خصوصی ترند، اما نماهایی که به خیابان و بافت شهر باز می‌شود کلی‌تر است.

 

بازسازی نمای ساختمان

چرا ساکنان ساختمان‌های قدیمی نماهای خود را با فضای اداری تجاری بازسازی می‌کنند؟

اولین پاسخ این است که امکان تخریب و بازسازی کامل ساختمان برای آنها وجود ندارد. همچنین با وجود تغییرات در بازار و ظهور شرکت‌ها و برندهای پر زرق و برق جدید آنها، باید قدرت رقابتی و سازمانی مناسبی را برای خود ایجاد کنند.

در چنین شرایطی سازمان‌ها از فناوری‌های نوین ساختمانی در اقدامات کوتاه مدت بهره می‌برند. تا بتوانند از مزایای ساخت و ساز این فناوری‌های جدید بهره ببرند تا ساختمان خود را تا حد امکان مدرن و جذاب برای مخاطبان و مشتریان بسازند.

دلیل این امر ذهنیتی است که هنگام ورود مراجعین به یک ساختمان اداری و تجاری در ادراکات ذهنی خود ایجاد می‌شود. در ادامه به شدت بر نوع تعامل آنها با سازمان مربوطه تأثیر می‌گذارد. بنابراین هر چه نمای ساختمان زیباتر و جذاب‌تر باشد، نمای داخلی سازمان و فضای داخلی آن بهتر است.

بازسازی نمای ساختمان اداری و تجاری با کدام مصالح ساختمانی و با کدام یک از سیستم‌های اجرایی نما امنیت بیشتری دارد؟

بازسازی نمای ساختمان اداری و تجاری با کدام مصالح ساختمانی و با کدام یک از سیستم‌های اجرایی نما امنیت بیشتری دارد؟

تقریباً تمامی ساختمان‌های قدیمی ایران در نمای ساختمان خود از سیستم ساروج یا نما مرطوب استفاده کرده‌اند. و آنها باید ظاهر فعلی نمای ساختمان خود را بازسازی کنند. در این سیستم‌ها مصالح غالب آجر، سنگ، سیمان شسته و غیره است. پس از مدتی به دلیل تغییرات اقلیمی دچار آسیب‌های جدی می‌شوند. و نمای ساختمان را در وضعیت بحرانی قرار می‌دهند. و تنها راه حل آنها این است که قسمت‌هایی از نمای ساختمان خود را به طور کامل بازسازی یا نوسازی کنند. در این صورت یکی از بهترین متریالی که  برای بازسازی نما به مشتریان خود ارائه شده است استفاده از نمای کامپوزیت است زیرا:

1. بدون آسیب:

نمای ساختمان را بدون تخریب بازسازی می‌کند.

2. خیلی سبک:

نما کامپوزیت تنها 15 کیلوگرم در هر مترمربع وزن دارد و برای ساختمان قدیمی شما بسیار مهم است.

3. طراحی نامحدود در رنگ‌های متنوع:

مهم نیست طراحی ساختمان قدیمی شما چگونه است، ما هر طرح جدیدی را روی آن اجرا خواهیم کرد.

4. سرعت در نوسازی ساختمان :

برای بسیاری از مشاغل، سرعت بازسازی نما مهم است. ما در کمترین زمان ممکن نمای ساختمان شما را بازسازی می‌کنیم.

 

 

 

درباره نویسنده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب مفید

قبل از شروع پروژه بازسازی بعدی خود انجام دهید

14 کاری که باید قبل از شروع پروژه بازسازی بعدی خود انجام دهید

مراحل بازسازی خانه

ترتیب مراحل بازسازی خانه | مراحل بازسازی ساختمان 0 تا 100

مدیریت پیمان در منطقه یک

صفر تا صد مدیریت پیمان در منطقه یک تهران