فرآیند تخریب ساختمان

وقتی صحبت از تخریب یک ساختمان یا سازه به میان می آید، به سادگی تخریب ساختمان با بیل مکانیکی نیست. روندی وجود دارد که منجر به تخریب می شود و در ادامه مقاله یک راهنمای کلی گردآوری شده که ممکن است برای شما مفید باشد.

نیاز به تخریب یا نوسازی ساختمان به دلایل مختلفی رخ می دهد.  هر ساختمان دارای طول عمری است که به عنوان «عمر طراحی» آن شناخته می شود. یک معمار ساختمانی را که طراحی می کند، احتمالاً عمری بین 80 تا 100 سال دارد. زمانی که ساختمان به پایان عمر خود می رسد، ممکن است برای ساکنین یا ساختمان های مجاور اطراف آن خطرناک شود. دلایل دیگر این است که سازه های جدید جایگزین سازه های قدیمی می شوند.

تخریب ساختمان، فرآیند برچیدن سازه پس از پایان طول عمر یا عدم قابلیت در سرویس دهی سازه با برنامه ریزی تخریب کنترل شده است.

2 2

مواردی که باید در تخریب ساختمان به آنها توجه کنیم

مواردی که در پروژه تخریب باید در نظر گرفته شود را می‌توان به شرح زیر فهرست کرد.

  1. وضعیت ساختمان های مجاور ارزیابی و اقدامات مناسب در خصوص این سازه ها انجام شود.
  2. در ساختمانی که قرار است تخریب شود، باید برق، آب، گاز طبیعی و عوامل شیمیایی یا بیولوژیکی که ممکن است در حین تخریب خطر ایجاد کند، بررسی می شود و اقدامات احتیاطی در این ارتباط مشخص شود.
  3. عواملی مانند پمپ بنزین ، سد، تراکم جمعیت و منطقه مسکونی باید در انتخاب روش تخریب در نظر گرفته شود.
  4. در پروژه تخریب ساختمان انتخاب روش تخریب و اقدامات احتیاطی که با توجه به روش تخریب انتخاب می شود باید به وضوح مشخص شود.
  5. در عملیات تخریب، فهرستی از مواد قابل بازیافت برای زباله های ساختمانی تهیه و قید می شود.

3

فرآیند تخریب ساختمان ها و سازه ها

فرآیند تخریب ساختمان در چهار مرحله انجام می شود:

1) نقشه برداری

2) جداسازی مواد خطرناک

3) تهیه طرح

4) اقدامات ایمنی

نقشه برداری

نقشه برداری به معنای مطالعه ویژگی های مختلف ساختمان یا سازه و محیط اطراف است. در پروژه های تخریب ساختمان دو نوع نقشه برداری استفاده می شود.

الف) نقشه برداری ساختمانی

ب) نقشه برداری سازه

4 1

1. فرآیند نقشه برداری ساختمانی شامل موارد زیر می شود

  • مشخص کردن مواد مورد استفاده در ساخت ساختمان
  • وجود مواد خطرناک
  • وضعیت زهکشی و مشکلات زمینه ای ناشی از آلودگی آب، زلزله و فرسایش.
  • تاسیسات و امکانات مشترک
  • شرایط وسایل نقلیه و ترافیک مجاور
  • تاثیر صدا، گرد و غبار، لرزش و حرکات ترافیکی بر همسایگان

فرایند نقشه برداری سازه شامل موارد زیر می شود

  • روش ساخت سازه
  • شرایط اساسی زیرزمین و مخازن آب زیرزمینی
  • سیستم اسکلتی مورد استفاده در طراحی
  • وضعیت ساختمان

جداسازی مواد خطرناک

مواد خطرناکی که می تواند شامل آزبست باشد ممکن است در نتیجه بررسی تخریب آشکار شود.

تهیه طرح تخریب ساختمان

طرح تخریب ساختمان فرآیندهای مختلف درگیر پروژه را نشان می دهد و آنها عبارتند از:

  • محل قرارگیری ساختمان
  • فاصله از ساختمان ها ، جاده ها ، سازه ها و مدارس مجاور
  • پشتیبانی ساختاری

اقدامات ایمنی در هنگام تخریب ساختمان ها

  • تمام نیروی کار یک جلسه معرفی برای بحث در مورد روش ها و محیط کار خواهند داشت
  • طرح های آتش نشانی و اضطراری تهیه و در قوانین ایمنی و بهداشت پروژه تخریب ساختمان گنجانده می شود.
  • اقداماتی برای کاهش و نظارت بر گرد و غبار، سر و صدا و لرزش در نظر گرفته شده است.
  • تمام نیروی کار از PPE کامل استفاده می کنند. بررسی های ایمنی و بهداشت حرفه ای به طور منظم برای همه کارگران انجام می شود.

5 2

روش های تخریب ساختمان

دو نوع تخریب برای ساختمان ها و سازه ها استفاده می شود

الف) تخریب بدون مواد منفجره و یا کنترل شده

ب) تخریب انفجاری

1. تخریب ساختمان بدون مواد منفجره

تخریب ساختمان با استفاده از ابزار و ماشین آلات دستی.

این روش شامل تخریب رباتیک با استفاده از بیل های الکتریکی است که از راه دور کار می کنند.

انواع تخریب در این روش شامل موارد زیر می شود:

  1. نوار نرم
  2. تخریب با استفاده از بیل مکانیکی
  3. تخریب از بالا به پایین
  4. ساختارشکنی

الف) نوار نرم

معمولاً پس از حذف آزبست ، ساختمان دارای کفپوش، سقف های کاذب، پارتیشن ها، درب ها، تهویه مطبوع، گرمایش و آسانسور مواردی هستند که در اولویت تخریب قرار دارند. کار عمدتاً با استفاده از ابزارهای دستی انجام می شود و مواد با استفاده از سطل زباله و آسانسور از ساختمان خارج می شوند یا به صورت دستی به سطل زباله منتقل می شوند.

6

ب) تخریب استاندارد با استفاده از بیل مکانیکی

بیل مکانیکی استاندارد و بالا روش متداول تخریب ساختمان ها می باشد. ارتفاع ساختمان تعیین می کند که کدام نوع ماشین انتخاب شود. ماشین‌های نیمه‌ اتوماتیک عموماً برای ساختمان‌های بیش از سه طبقه استفاده می‌شوند. هنگامی که تخریب به سطوح پایین تر می رسد، بیل مکانیکی استاندارد استفاده می شود.

ج) تخریب از بالا به پایین

روشی که معمولاً در برج ها استفاده می شود که در آن فضای اطراف ساختمان خالی است. ساختمان از هر طرف داربست و سرپوشیده است که به کاهش گرد و غبار کمک می کند. قبل از انتخاب این روش ساختمان از نظر سازه بررسی می شود.

بیل مکانیکی های کوچک توسط جرثقیل ها بر روی سقف منتقل می شوند. سوراخ های ایجاد شده در سقف امکان ساخت رمپ ها را فراهم می کند. اینها به بیل مکانیکی اجازه می دهد تا به طبقه پایین برود. سپس بیل مکانیکی سقف را از پایین و بالا تحت شرایط کنترل شده جدا می کند.

د) ساختارشکنی

ساختارشکنی روش ترجیحی در ساختمان های سیستم پانل است.  ساختارشکنی با استفاده از جرثقیل انجام می شود. پانل ها به ترتیب معکوس ساخت و ساز از ساختمان خارج می شوند. با این حال، ساختمان باید تحت حمایت قرار گیرد تا از ریزش آن در حین انجام کار جلوگیری شود.

2. تخریب ساختمان با مواد منفجره

در این روش تخریب ساختمان توسط مواد منفجره انجام می شود. با برداشتن پایه ها، سازه فرو می ریزد. این روش عمدتا برای کارخانه های بزرگ و نیروگاه ها استفاده می شود. اکثر تخریب ساختمان ها در شهرها با روش های معمولی انجام می شود.

این روش شامل تخریب تکیه گاه های اصلی ساختمان از جمله ستون ها و تیرها با مواد منفجره است. هنگامی که مواد منفجره منفجر می شوند، ساختمان فرو می ریزد.

7

قوانین تخریب ساختمان و بازسازی

با توجه به تحقیقات لازم، در نتیجه عدم اعتراض به تشخیص ساختمان مخاطره آمیز ، مدیریت شهرسازی استان طی نامه ای به اداره کل استان و شهرداری جهت انجام مراحل تخریب ساختمان آغاز می شود. اداره رسیدگی کننده به این موضوع برای کلیه صاحبان آپارتمان در ساختمان که ریسکی بودن آن تشخیص داده شده است اطلاعیه ای ارسال می کند.

و درخواست می کند که ظرف 60 روز ساختمان تخلیه شود و روند تخریب ساختمان انجام شود. در اطلاعیه ای که به مالکان ساختمان داده شده، آمده است که همان مالک یا مستاجرینی که از ساختمان پرخطر استفاده می کنند، مراتب را اعلام کنند.

8

با درخواست مالکان ساختمان، پروانه تخریب توسط اداره صادر می شود و مراحل زیر صورت می گیرد.

  1. مجوز تخریب
  2. درخواست حداقل یکی از مالکان ساختمان
  3. تخلیه ساختمان در حال تخریب
  4. اسناد به دست آمده مبنی بر قطع خدمات برق، آب و گاز طبیعی
  5. ظرف مدت 6 روز کاری بدون جلب رضایت سایر مالکین ساختمان تخلیه می شود.

در صورت عدم تخریب ساختمان در مدت 60 روز، 30 روز دیگر زمان داده می شود. برق، آب و گاز طبیعی ساختمان هایی که ظرف 90 روز تخریب نمی شوند قطع می شود. بنابراین، ساختمانی که در بازه زمانی معین تخریب نشود، از نظر عملکردی غیرقابل استفاده می شود. سازه های مخاطره آمیز که قابل تخریب نیستند توسط شهرداری تخریب می شوند.

9

اقداماتی که باید پس از تخریب ساختمان انجام شود

فرآیند تصمیم گیری برای ساختمان جدید که قرار است ساخته شود پس از تخریب آغاز می شود. پس از تخریب ساختمان، با ابلاغیه ای که به سردفتر ارسال می شود، صاحبان آپارتمان به جلسه ای دعوت می شوند و طبق تصمیمات این جلسه، روند ساختمانی که قرار است ساخته شود مشخص می شود. تصمیم با اکثریت حداقل دو سوم مالکان ساختمان و نسبت سهم آنها مبنا قرار می گیرد.

اگر بیش از یک پروژه تخریب ساختمان وجود داشته باشد و برخی از این ساختمان ها خطرناک تشخیص داده شود. تنها ساختمان هایی که مخاطره آمیز تشخیص داده می شوند، به عنوان ساختمان مخاطره آمیز ثبت می شوند. پروانه ساختمانی صادر شده برای بازسازی ساختمان هایی که مخاطره پذیر تشخیص داده می شود، تنها با درخواست و رضایت مالکان ساختمان های مخاطره آمیز و نه همه مالکان صادر می شود تا به حقوق سایر مالکان لطمه وارد نشود.

سهام مالکین ساختمان که با تصمیم اکثریت موافق نمی باشند طبق قوانین به مزایده گذاشته می شود. ذینفعانی که حداقل با اکثریت دو سوم موافق باشند می توانند در مزایده شرکت کنند. مالکانی که می خواهند به عنوان ناظر فروش باشند و سهم آنها برای فروش گذاشته شده است می توانند به محل فروش مراجعه کنند.

هیچکس پس از زمان تعیین شده برای تعیین قیمت اجازه ورود به سالن فروش را ندارد. هویت ذینفعان مشمول مزایده بررسی و در گزارشی ثبت می شود. رئیس کمیسیون از ذینفعان شرکت کننده در فروش می خواهد به شرطی که کمتر از قیمت فعلی بازار نباشد، به صورت شفاهی پیشنهاد دهند. در صورت حضور فردی در مزایده، پیشنهاد این ذینفع پذیرفته می شود مشروط بر اینکه از ارزش منصفانه تعیین شده کمتر نباشد.

درباره نویسنده

26 دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب مفید

اشتباه رایج در خرید خانه

11 اشتباه رایج در خرید خانه که حتما باید به آن توجه کنید.

مشارکت در ساخت منطقه یک تهران

مشارکت در ساخت منطقه یک – Participation in the construction of region one

d8aad8add988db8cd984 d8add8b1d981d987d8a7db8c d8a2d9bed8a7d8b1d8aad985d8a7d986 d987d8a7 d8afd8b1 d982d8b1d8a7d8b1d8afd8a7d8af

تحویل حرفه‌ای آپارتمان ها در قرارداد مشارکت در ساخت + نکات نظارت