چطور در بازسازی صرفهجویی کنیم؟!
وقتی می خواهیم بازسازی خانه خود را انجام دهیم، همیشه از خود این سوال را می پرسیم که هزینه این بازسازی چقدر خواهد بود؟ باید بگویم این هزینه خانه به خانه متفاوت است اما با رعایت چند نکته می توان آن را به حداقل رساند.
1. از مصالح دوباره استفاده کن.
استفاده مجدد از برخی مواد نه تنها هزینه خرید آنها را کاهش می دهد، بلکه هزینه دفع آنها را نیز حذف می کند. به خصوص زباله های ساختمانی که هزینه دفع آنها خیلی کم نیست.
به عنوان مثال، برخی از آجرهای به دست آمده از تیغه های قدیمی را می توان مجددا استفاده کرد. همچنین شاید برای کابینت ها چندان مطلوب نباشد اما با تعویض درب ها می توانید ظاهر آن ها را کاملاً ارزان تغییر دهید.
همچنین باید در نظر داشت که برخی از پیمانکاران با چنین مصالحی کار نمی کنند. بنابراین باید به کارآفرین اطلاع داده شود.
2. برای خرید مصالح فقط به قیمت یه فروشنده بسنده نکن.
زمانی که خانم ها می خواهند لباس بخرند، معمولاً به چندین فروشگاه مراجعه می کنند تا با مدل های مختلف آشنا شوند و به صرفه ترین متریال را تهیه کنند. در بازسازی هم باید همین کار را کرد. شما باید به چندین فروشنده مختلف مراجعه کنید تا بفهمید کدام محصولات و مواد مختلفی که خریداری می کنید مقرون به صرفه هستند.
3. یه برنامه مالی برای خودت داشته باش!
داشتن برنامه مالی بسیار مهم است.
دانستن منبع مالی در دوره بازسازی و قابلیت اطمینان آن می تواند نقش حیاتی در تهیه پیش نویس برنامه مالی داشته باشد. شما باید تعیین کنید که چگونه و چقدر می توانید هزینه های بازسازی را به فرآیند بازسازی خانه تزریق کنید. در ابتدا چقدر می توانید پرداخت کنید؟ ماهانه یا دوره ای چقدر پرداخت می کنید؟ به این ترتیب سرعت بازسازی افزایش می یابد و می توانید با برنامه ریزی برای خرید مصالح از تاثیر منفی تورم بر هزینه های خود بکاهید.
4. یه درصدی از بودجه ات رو برای روز مبادا کنار بذار!
در نظر گرفتن امکانات امری منطقی است. مهم نیست که چقدر طبق برنامه پیش می روید، ممکن است اتفاقی بیفتد که بازسازی را به تاخیر بیاندازد یا هزینه های اضافی را متحمل شود. بنابراین باید درصدی از بودجه به بودجه اولیه اضافه شود تا این امکانات پوشش داده شود. معمولاً بین 2 تا 3 درصد از کل بودجه بازسازی کافی است.
5. طراحی اولیه برای بازسازی داشته باش!
قبل از شروع بازسازی خانه، یک کار دیگر نیز وجود دارد و آن نقشه اولیه خانه است. اگر این طرح سه بعدی باشد، می تواند جزئیات را خیلی بهتر نشان دهد. در طرح سه بعدی باید میزان بودجه را در نظر بگیریم تا در نهایت به آنچه می خواستیم برسیم.
6. با چند نفر مشورت کن.
مشاوره با افراد دیگر می تواند راهنمای خوبی برای بازسازی خانه شما باشد. اما باید از نکات به عنوان توصیه برای بهبود بازسازی خود استفاده کنید، نه اینکه بازسازی خانه خود را به طور کامل تغییر دهید. این جمله را در نظر بگیرید که قرار نیست دیگران در خانه شما زندگی کنند! پس تصمیم نهایی با شماست!
7. زمان تو عملیات بازسازی خیلی مهمه، اون رو مدنظر داشته باش!
هیچ کس این واقعیت را دوست ندارد که بازسازی زمان زیادی می برد. اما باید این را هم بدانید که سرعت بازسازی به میزان بودجه ای که به بازسازی تزریق می کنیم بستگی زیادی دارد. این سوال نشان دهنده اهمیت نکته اول است. از طرفی گاهی بحث های زمانی در بازسازی مطرح می شود که دلایل خاص خود را دارد. سعی کنید تا حد امکان با این چت ها آشنا شوید و در صورت امکان آنها را اصلاح کنید. برخی از این دلایل عبارتند از:
تاخیر در تحویل مواد
اختلاف بین کارفرما و پیمانکار و کارکنان
هوا خیلی سرد و خیلی گرم
8. سعی کن بعضی مصالح رو ابتدای بازسازی بگیری.
زیرا با توجه به وضعیت اقتصاد، احتمال کاهش قیمت ها بسیار کم است و معمولا کالاها گران می شوند. بنابراین، هر چه زودتر خرید انجام شود، سود بیشتری نصیب شما خواهد شد. البته برای این کار باید به نکات زیر توجه کرد:
اقلامی را بخرید که می دانید ابتدا مورد استفاده قرار می گیرند. مانند گچ، سیمان و غیره.
شما همچنین باید برنامه مالی را در نظر بگیرید
شما باید فضای کافی برای نگهداری آنها داشته باشید
9. تو خرید جنس باکیفیت، صرفه جویی هوشمندانه داشته باش!
صرفه جویی همیشه به معنای خرید ارزان نیست! گاهی اوقات یک کالای بی کیفیت آنقدر برای شما هزینه دارد که اجناس با کیفیت آنقدرها هم ارزش ندارند! مثلاً برای بازسازی آشپزخانه خود شیرهای بی کیفیت می خرید و بعد از چند روز شروع به نشتی می کند. نشتی و گم شدن همین کابینت!
پس سعی کنید در کیفیت مواد و مواد مصرفی صرفه جویی نکنید، کیفیت را حذف نکنید!
10. از تغییرات فصل ها برای بازسازی خانه ات استفاده کن.
تابستان فصل اوج کار ساختمانی است. اگر در این فصل ساختمان را بازسازی کنید، مزایا و معایبی دارد. مزیت های این فصل این است که کالاهای ساختمانی فروش بیشتری دارند و وقتی نوبت به تازگی می رسد، تخیل شما پر می شود. می توانید قیمت ها را چانه بزنید و تخفیف خوبی بگیرید. به طور کلی، این زمان مناسبی برای خرید کالاها است.
معایب این زمان، کمبود نیروی انسانی. تقاضا برای نیروی کار به حدی افزایش می یابد که قیمت ها افزایش می یابد و هزینه ها افزایش می یابد. حتی در برخی درگیری ها ممکن است نیروی کاری که تعهدی ندارد، بدون هماهنگی وسایل خود را جمع کند و به سراغ شغل بعدی برود.