راهنمای گام به گام هواگیری رادیاتور : چگونه یک رادیاتور را هواگیری کنیم

با این آموزش تصویری ، نحوه هواگیری رادیاتور را بیاموزید و مطمئن شوید که رادیاتورهای شما برای گرم کردن خانه به خوبی عمل می کنند.

رادیاتورها پرمصرف ترین وسایلی هستند که به عنوان گرمکن فضا در سیستم های گرمایش مرکزی استفاده می شوند. در این دستگاه ها تقریباً 70 تا 80 درصد از کل انتقال حرارت به صورت همرفتی و 30 تا 20 درصد توسط تابش صورت می گیرد. آب گرم شده توسط دستگاه گرمایشی در دمای مورد نظر معمولاً از قسمت بالایی وارد رادیاتورهای ساختمان ها می شود و از قسمت پایینی خارج می شود.

سپس این آب ها از طریق لوله ها به دستگاه گرمایش باز می گردند. در طول این چرخش، آب مقداری گرما را از دست می دهد. زیرا آب ورودی به رادیاتور با دادن گرمای خود به هوا باعث گرم شدن اتاق می شود. جریان هوای تشکیل شده روی رادیاتور نیز گرمایش کل اتاق را فراهم می کند. چهار نوع رادیاتور وجود دارد: چدنی، فولادی، آلومینیومی و پانلی.

هواگیری رادیاتور به سبک سنتی

یادگیری نحوه هواگیری از رادیاتور یک مهارت ضروری برای هر کسی است. حداقل هر فردی که خانه آنها از گرمایش مرکزی استفاده می کند. تخلیه رادیاتور به آزادسازی هوای حبس شده در سیستم گرمایش مرکزی کمک می کند. هوای حبس شده می تواند کارایی رادیاتورهای شما را کاهش دهد و نقاط سرد ایجاد کند.

در حالی که بسیاری از زمینه‌های لوله‌کشی تقریباً همیشه بهتر است به متخصصان واگذار شود، مگر اینکه خودتان یک کار مطمئن باشید، هواگیری رادیاتور چیزی است که می‌توانید نسبتاً به راحتی آن را به عهده بگیرید و باید هر سال قبل از شروع زمستان انجام دهید تا گرمایش مرکزی تا حد امکان به طور کامل عمل می کند.

این چیزی است که شما باید در مورد هواگیری رادیاتور بدانید و یک راهنمای گام به گام برای آسان کردن فرآیند.

چگونه رادیاتور را تخلیه کنیم

در ادامه نحوه تخلیه رادیاتور در 7 مرحله ساده آموزش داده شده است:

1 2

1. برای تخلیه رادیاتور ها آماده شوید

برای شروع، مطمئن شوید که گرمایش مرکزی شما خاموش است و رادیاتورها سرد شده اند. در غیر این صورت، در هنگام هواگیری رادیاتور در معرض خطر پاشیدن آب داغ قرار خواهید گرفت.

در این مرحله، همچنین باید بدانید که چگونه دیگ فشار خود را مجدداً تحت فشار قرار دهید (در صورت امکان به دفترچه راهنما مراجعه کنید) و گیج فشار روی رادیاتور را پیدا کنید. شما باید در طول فرآیند مراقب این موضوع باشید، بنابراین ایده خوبی است که یک نفر اضافی برای کمک به این کار داشته باشید.

2 1

2. از کف و دیوارها محافظت کنید

حوله ای را بین رادیاتور و دیوار قرار دهید و حوله دیگری را درست زیر شیر هواگیری نگه دارید. ممکن است بخواهید یک کاسه را روی زمین زیر قرار دهید تا از هر گونه چکه کردن آب محافظت شود.

3. شیر تخلیه را پیدا کنید و کلید را داخل آن قرار دهید

این قسمت معمولا در سمت راست بالای رادیاتور قرار دارد. کلید رادیاتور را روی شیر تخلیه قرار دهید. انواع مختلفی از شکل دریچه های تخلیه وجود دارد، اما سبک هایی مانند تصویر مقابل رایج ترین نوع دریچه هستند.

3 1

4. هوا را از رادیاتور آزاد کنید

برای باز کردن دریچه تخلیه باید کلید را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید. هنگامی که این کار را انجام می دهید، باید صدای خش خش هوا را از دریچه بشنوید، با این حال، خارج شدن یا چکیدن آب از شیر نشانه این است که شما تمام هوای مورد نیاز خود را از این رادیاتور خارج کرده اید. در این مرحله، کلید را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا دریچه تخلیه بسته شود.

5 2

5. مراقب فشار دیگ بخار باشید

در هنگام هواگیری رادیاتور، به ویژه هنگامی که چندین رادیاتور را در یک خانه هواگیری می کنید و زمانی که دیگ بخار کمی قدیمی است، باید مراقب فشار سنج دیگ بخار خود باشید. اگر فشار در محدوده قرمز قرار گیرد، می توانید به دیگ خود آسیب وارد کنید.

اگر سطح گیج از محدوده ایده‌آل خارج شد، دیگ را با استفاده از سیستم شیر شارژ کنید. این کار نسبتاً ساده است، زیرا فقط باید شیر را روی حلقه پرکننده بچرخانید تا فشار به محدوده سبز بازگردد. به راهنمای کاربری دیگ بخار خانه خود مراجعه کنید. احتمالاً فقط یک بار لازم است این کار را انجام دهید، مگر اینکه هوای زیادی در رادیاتور شما وجود داشته باشد.

4 1

6. سراغ رادیاتور بعدی بروید

این مرحله را روی سایر رادیاتورهای خود که نیاز به توجه دارند نیز تکرار کنید. شما فقط باید رادیاتورهایی را که هوا در داخل آنها محبوس شده است، هواگیری کنید. برای هواگیری از طبقه همکف و دورترین رادیاتور شروع کنید.

7. سیستم گرمایش را دوباره روشن کنید

هنگامی که تمام رادیاتورهای مورد نیاز را تخلیه کردید، سیستم گرمایش را دوباره روشن کنید و بررسی کنید که آنها به درستی گرم می شوند. اگر رادیاتور عملکرد مناسبی نداشته باشد، ممکن است دلیل دیگری برای کار نکردن رادیاتور شما وجود داشته باشد.

ممکن است نیاز به شستشوی داخلی رایاتور داشته باشید. همچنین دوبار بررسی کنید که تمام شیرهای تخلیه به درستی بسته شده باشند و هیچ کدام از آنها نشتی نداشته باشند.

چگونه متوجه شویم که آیا نیاز به هواگیری رادیاتور داریم؟

چند راه وجود دارد که می توانید بفهمید که آیا رادیاتور شما نیاز به هواگیری دارد یا خیر. ابتدا وقتی سیستم گرمایش روشن است، دستان خود را با احتیاط روی رادیاتور قرار دهید.

با بالا آمدن هوا به سمت بالا، اگر هوا در رادیاتور محبوس شده باشد، رادیاتور در قسمت بالایی سردتر خواهد بود، در حالی که پایین آن گرم است. این نشانه ای است که رادیاتور شما نیاز به هواگیری دارد. این اثر در رادیاتورهای عمودی و حوله‌ بارزتر است.

یکی دیگر از نشانه‌های آشکار نیاز رادیاتور به هواگیری صداهای غیرمعمول مانند غرغر کردن، هق هق زدن و تق تق است. اگر مطمئن نیستید، هواگیری رادیاتور ضرری ندارد، به شرطی که مراحل را به دقت دنبال کنید تا فشار دیگ بخار را کم نکنید و به سیستم گرمایش آسیب نرسانید.

همچنین ممکن است در طول فرآیند بازسازی رادیاتورها یا هنگام تخلیه سیستم گرمایش مرکزی برای نصب دیگ جدید یا تعویض رادیاتور، نیاز به هواگیری رادیاتور داشته باشید.

برای هواگیری رادیاتور به چه چیزی نیاز دارم؟

هواگیری رادیاتور به ابزار زیادی نیاز ندارد. تنها ابزاری که واقعاً به آن نیاز دارید یک کلید رادیاتور است که شکا آن ممکن است به رادیاتور شما بستگی داشته باشد. کلید رادیاتور را می توانید به صورت آنلاین یا در ابزار فروشی محلی خود خریداری کرد.

برای این کار، به چند حوله نیز نیاز خواهید داشت (الزاماً کثیف نمی شوند، اما به هر حال از حوله قدیمی ها استفاده کنید) و شاید چند کاسه یا ظروف تاپر برای گرفتن آب آزاد شده در حین هواگیری رادیاتور.

چگونه رادیاتور را بدون کلید تخلیه کنم؟

اگر کلید رادیاتور در دسترس ندارید، ایرادی ندارد. دریچه های تخلیه اغلب شکاف دارند، به این معنی که فقط می توانید از یک پیچ گوشتی برای هواگیری استفاده کنید.

ممکن است دریچه ای برای ابزاری مانند کلید آلن داشته باشد، یا اغلب می توانید این دریچه ها را با یک آچار فرانسه باز کنید. با این حال، یک کلید رادیاتور بیشترین کنترل را به شما می دهد ، بنابراین ارزش نگه داشتن آن را در جعبه ابزار خود دارد.

آیا هواگیری رادیاتور را با سیستم گرمایش روشن انجام دهیم؟

همیشه هواگیری رادیاتور را با سیستم گرمایش خاموش و پس از خنک شدن رادیاتور انجام دهید. هنگامی که هوای رادیاتور را آزاد کردید، آب شروع به نشت از دریچه تخلیه می کند، بنابراین باید مطمئن شوید که این آب سرد است.

چه مدت باید رادیاتور را هواگیری کنید؟

نسبت به میزان هوای محبوس شده در رادیاتور، فقط باید بین 5 تا 30 ثانیه شیر را باز کنید.

به چه ترتیبی باید رادیاتورها را در خانه خود هواگیری کنیم؟

قانون کلی هواگیری رادیاتور ها این است که از دورترین رادیاتور از دیگ بخار شروع کنید و به سمت آن حرکت کنید. اگر در چند طبقه رادیاتور دارید، ابتدا از طبقه همکف شروع کنید، سپس این کار را در طبقه بالا تکرار کنید. این ممکن است در خانه های بزرگ کارایی زیادی نداشته باشد، اما تا زمانی که سعی کنید به این ترتیب کار کنید، به طور کلی نباید با هیچ مشکلی مواجه شوید.

مقایسه رادیاتورها

برای انتخاب رادیاتور های مختلف، معیارهای زیر در نظر گرفته می شود.

  1. طول عمر: طول عمر یک رادیاتور بستگی به مواد مورد استفاده دارد. با دوام ترین رادیاتورها رادیاتورهای چدنی هستند. رادیاتورهای پانلی بین 15 تا 20 سال عمر می کنند.
  2. قیمت رادیاتور: گران ترین رادیاتورها رادیاتورهای ریخته گری و آلومینیومی هستند. رادیاتورهای پانلی ارزان تر هستند. ارزان ترین رادیاتورها رادیاتورهای فولادی برش خورده هستند.
  3. مقدار مورد نیاز سطح گرمایش: اگر یک رادیاتور بتواند گرمای یکسانی را در شرایط مشابه با سطح کوچکتر ارائه دهد، بازده حرارتی آن بهتر است. کوچکترین سطح گرمایش در بین رادیاتورها در انواع رادیاتورهای ریخته گری ستونی 144/500 و پرکلوم 900/70 دیده می شود.
  4. زیبایی: از نظر زیبایی، رادیاتورهای پانلی و آلوراد مزیت بیشتری دارند.
  5. قابلیت حفظ گرد و غبار و تمیز کردن: از این نظر، رادیاتورهای فولادی سطح صاف ترجیح داده می شوند.
  6. ایمنی: رادیاتورهای با لبه های تیز مانند رادیاتورهای فولادی برش خورده در صورت برخورد خطرناک هستند.
  7. وزن: وزن عامل موثری در نصب رادیاتور است که از این نظر رادیاتورهای چدنی نسبت به سایر رادیاتورها وزن بیشتری دارند.
  8. حجم آب: رادیاتورهایی که حجم آب بیشتری دارند به آرامی گرم و سرد می شوند. حجم زیاد آب بر اندازه و عملکرد مخزن انبساط تأثیر می گذارد.

درباره نویسنده

26 دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب مفید

قبل از شروع پروژه بازسازی بعدی خود انجام دهید

14 کاری که باید قبل از شروع پروژه بازسازی بعدی خود انجام دهید

مراحل بازسازی خانه

ترتیب مراحل بازسازی خانه | مراحل بازسازی ساختمان 0 تا 100

مدیریت پیمان در منطقه یک

صفر تا صد مدیریت پیمان در منطقه یک تهران