حتماً اصطلاح مشارکت در ساخت را شنیده اید، اما ممکن است ندانید شرایط و قوانین این قرارداد چیست. بارها شنیده ایم که صاحب خانه یا زمینی ملک خود را به سازنده ای فروخته تا آن را به آپارتمان تبدیل کند و در ازای آن صاحب چندین خانه شود. توافقی که ظاهر بسیار خوبی دارد و می تواند علاوه بر زیبایی ساختمان شما را صاحب چندین واحد نوساز کند. اگر قصد دارید زمین یا خانه قدیمی خود را بفروشید و با پول آن خانه جدیدی بخرید، مشارکت در ساخت و ساز  ( منطقه یک ، لواسان، ویلا ، تهران)یکی از راه هایی است که می تواند شما را صاحب خانه و افزایش سرمایه کند. مزایای شرکت در ساخت و ساز بیشتر از معایب آن است به شرط آنکه همه جوانب را بدانید. یکی از آنها استحکام ساختمان را افزایش می دهد. مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک می تواند استحکام سازه را به عنوان بخشی از پارچه فرسوده افزایش دهد. امکان بازسازی زاغه ها با مشارکت افراد دیگر و بازیابی زیبایی ساختمان وجود دارد. مزیت دیگر مشارکت در رشد سرمایه است. با توجه به افزایش مستمر قیمت ملک، ساخت واحدهای جدید می تواند منجر به افزایش سرمایه شود. اما مشارکت در ساخت دقیقا چیست و چه کسانی باید برای قراردادهای مشارکت در ساخت اقدام کنند؟ در این مقاله می خواهیم به این سوالات پاسخ دهیم.

مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک  به چه معناست؟

همانطور که از نام مشارکت مشخص است، این قرارداد یک نوع «قرارداد» دوجانبه است که در آن هر یک از طرفین سهمی دارند و بر اساس سهم خود سهیم می‌شوند. بیایید مثال واضح تری بزنیم؛ برای مثال شما صاحب ویلا و خانه هستید. با توجه به افزایش جمعیت و نیاز به مسکن و افزایش قیمت مسکن، به فکر تخریب خانه و ساخت یک آپارتمان چند طبقه در همان زمین افتاده اید. اما مشکل اصلی شما این است که تخصص یا پول ندارید. اینجاست که هم‌آفرینی می‌تواند کمک کند. بنابراین، یک سازنده سرمایه و دانش خود را با شما به اشتراک می گذارد و این زاغه را به یک آپارتمان چند طبقه برای شما تبدیل می کند. در پایان، سود حاصل از این ساخت و ساز را با سازنده تقسیم می کنید.

مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک یکی از بهترین راه ها برای ساخت و ساز در بافت های فرسوده و املاک قدیمی و همچنین زمین های خالی است.

 

دو دلیل اصلی که مالکان را مجبور به مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک  می کند:

فقدان توان مالی برای ساخت افزایش سرمایه بدون مشارکت نقدی مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک در واقع توافقی است بین مالک (مالکین) و سازنده (و شرکا) بر اساس عوامل متعددی که در زیر به اختصار به آنها اشاره می شود. لیست مشتریان به صورت توافقی بین مالکین محترم و سازنده ارائه می گردد. مدت زمان اجرای طرح مشارکت در ساخت از تحویل آپارتمان (یا قطعه زمین) قدیمی تا تحویل کلید واحدهای نوساز.

اخذ مجوز و تکمیل مراحل اداری معمولا بین 6 تا 9 ماه کاری به طول می انجامد. نحوه انتقال سند مطابق با مشاوره حقوقی پلی گروپ عرف مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک این است که 60 درصد ساختمان ساخته شده متعلق به مالکان و 40 درصد متعلق به سازندگان است. مبلغی رایگان بر اساس ارزش و وسعت ملک و زمین به مالکان محترم تعلق می گیرد. تصویب نقشه توسط نماینده یا نمایندگان مالک (مالکین) و سازنده بر اساس اصول شهرداری، تعهدات طرفین و ضمانت نامه های الزام آور با نظر گره پلی. معرفی بهترین سازنده منطقه و منطبق با شرایط داخلی ملک مبادله شده و ضوابط بازار با تایید مالک یا مالکان محترم.

مزایای شرکت در ساخت و ساز

مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک یکی از بهترین راه های افزایش سرمایه است تبدیل ساختمان های قدیمی و فرسوده به آپارتمان های نوساز و مدرن سود زیادی برای صاحبان املاک قدیمی و زمین خالی به همراه دارد. تبدیل واحدهای قدیمی (خانه یا محل کار) به آپارتمان نوساز آسایش و افزایش سود کسب و کار را به همراه خواهد داشت. تبدیل سریع سرمایه به وجه نقد یکی از مزایای مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک  است. واحدهای نوساز به سرعت تبدیل به پول نقد می شوند. زیبایی، قدرت و مقاومت، تجهیزات ساختمانی مدرن کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات ساختمان از دیگر مزایای مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک است. تمامی موارد فوق تنها در صورتی امکان پذیر است که قوانین و مقررات را بدانید و با بهترین و مطمئن ترین سازندگان منطقه خود برای اجرای پروژه و اهداف خود همکاری کنید.
چالش های مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک عدم اجرای قرارداد در مهلت مقرر تعیین خسارت متخلف و نحوه مطالبه آن و مسائل حقوقی ناشی از آن تفاوت در تقسیم واحدها در صورتی که ملک دارای چند مالک باشد تفاوت در توزیع واحدها بین مالک و پیمانکار اصلی پیش فروش آپارتمان بدون اطلاع یکی از طرفین قرارداد شاید موارد فوق را با سر و صدای زیاد (به گفته خودتان) از زبان یکی از آشنایان یا آشنایان خود شنیده باشید، اما بدانید که تمامی این موارد بارها در پروژه های مختلف اتفاق افتاده و باعث نگرانی مالکان شده است. دو راه برای جلوگیری از چنین چالش هایی وجود دارد: آشنایی کامل با قوانین و مقررات و روال قانونی (در صورت بروز مشکل) و همچنین آشنایی با مراحل ساخت و ساز که مستلزم سالها تجربه و انجام پروژه های فراوان می باشد. همکاری با سازندگان معتمد و قابل اعتماد برای اجرای پروژه مزایای مشارکت در ساخت به جای فروش فروش ملک یکی از راه هایی است که بسیاری از مالکان برای مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک  ترجیح می دهند، اما صرف نظر از میزان سود، مسائلی در فروش ملک وجود دارد که می تواند ضررهای جدی به مالک وارد کند. یکی از طرفین (خریدار- فروشنده). به زودی توضیحات او را در مقاله ای جداگانه در همین سایت منتشر خواهیم کرد اما برای روشن شدن موضوع می توانید در گوگل مسائل حقوقی و خرید و فروش ملک را در گوگل جستجو کنید.

 

قانون مشارکت در ساخت چیست؟

مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک یک قرارداد بی پایان است که در آن مالک ملک خود را به سازنده واگذار می کند و سازنده عملیات اجرایی و هزینه های تخریب و نوسازی ساختمان را تقبل می کند. بسته به ارزش زمین و هزینه تخریب و نوسازی، آپارتمان های ساخته شده بین طرفین تقسیم می شود. این قرارداد بی پایان عموماً بر اساس ماده 10 قانون مدنی تنظیم می شود و چنین قراردادی تحت عنوان مبایعه نامه تنظیم نمی شود.

چرا مشارکت در ساخت خطرناک است؟

مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک ذاتاً خطرناک نیست، اما معمولاً یکی از طرفین بدون اطلاع صحیح از شرایط شرکت می کند. مثلاً سازنده ای با مبلغ ناچیزی شروع به ساخت و ساز می کند و در میانه راه متوجه می شود که سرمایه اش برای تکمیل پروژه کافی نیست و از این رو کار متوقف می شود و دچار مشکل می شود. یا مالک بدون اطلاع خوب از شرایط ساخت و ساز و توانایی انجام پروژه، صرفاً انتظار دارد که پروژه تا تاریخ ذکر شده به اتمام برسد، علیرغم اینکه گاهی پروژه ها تاخیرهای بسیار طولانی دارند که زمان می گذرد و در این مدت. زمانی که مالکان معمولا با مشکلات زیادی مواجه می شوند. خطرناک ترین عامل در زمینه مشارکت در ساخت، عدم انعقاد قرارداد صحیح و مناسب پروژه است.

مهمترین نکات در مشارکت در ساخت چیست؟

3 اصل مهم برای مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک وجود دارد. اول عدم استفاده سازنده از وام، دوم عدم فوروارد سند از قبل و سوم عدم مجوز پیش فروش به سازنده قبل از تاریخ تعیین شده. یعنی این کارها باید به صورت کاملاً برنامه ریزی شده و طبق یک برنامه زمان بندی مشخص و دقیق انجام شود. البته به این نکته بسیار مهم توجه کنید که شما وارد یک مشارکت دو طرفه شده اید و باید منافع طرفین در پروژه دیده شود. تا حد امکان از قرار دادن بندهایی در قرارداد خودداری کنید و این به معنای شکست خوردن نیست بلکه باید شرایط منصفانه و مناسب را در نظر بگیرید.

موضوع ضمانت قرارداد مشارکت به چه صورت است؟

عقد تضامنی بر اساس ماده 10 قانون مدنی بین دو طرف منعقد می شود و می توان گفت که تفاوتی بین عقد ساده بین دو نفر، عقد با مشاور املاک و عقد با سردفتر و غیره نیست. در هر شرایطی که این قرارداد بین دو نفر منعقد شود معتبر و به روز خواهد بود. موضوع مهمی که در این قسمت می توان به آن اشاره کرد این است که هرگز از قراردادهای آماده برای فرآیند مشارکت در ساخت استفاده نکنید. تجربه ثابت کرده است که همه پروژه ها الزامات منحصر به فرد خود را دارند.

انواع قرارداد مشارکت در ساخت از جهت نوع همکاری

نوع اول:

زمین به عنوان سهم مالک در پروژه ارزیابی و محاسبه می شود. سازنده هزینه های معمول از قبیل اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح، تامین مصالح و دستمزد افراد شاغل در ساخت بنا را تقبل می کند. در قرارداد مشارکت در ساخت، سهم پنجاه درصدی برای هر یک از طرفین قرارداد مشترک است، اما تعیین سهم بین چهل تا شصت درصد بسته به قیمت زمین، میزان تورم است. و شرایط پروژه قابل توافق بین مالک و سازنده است که سهم هر یک در هر حال در قرارداد گنجانده شده باشد.

نوع دوم:

مالک زمین ساختمان را در پروژه سرمایه گذاری می کند و تمام هزینه های ساخت را تقبل می کند. در این صورت سازنده حقوق خود را به صورت نقدی دریافت می کند یا در پایان پروژه درصدی از مالکیت بخشی از ساختمان را دارد. به عنوان مثال در ساختمان های آپارتمانی یا مراکز خرید تعداد مشخصی واحد به عنوان دستمزد در اختیار آنها قرار می گیرد.

نوع سوم:

سازنده قسمتی از زمین یا ساختمان را از کلنگی از مالک خریداری می کند و به این ترتیب سهم وی از ساختمان نهایی با توجه به درصد مالکیت محاسبه می شود. در این نوع قرارداد می توان هزینه ها را بر نسبت سهم هر یک از طرفین یا به هر شکل توافقی دیگری تقسیم کرد.

انواع قرارداد مشارکت در ساخت با توجه به نوع ساختمان

در تقسیم بندی زیر علاوه بر تعیین نوع قرارداد طبق قسمت قبل، نکات مشخصی برای هر نوع ساختمان در حال مشارکت در ساخت ذکر شده است.

مرکز تجاری:

تعیین داور در این نوع قراردادها برای حل و فصل اختلافات ضروری است. مدت داوری باید مشخص باشد و طرفین بدانند که در این مدت دادگاه به اختلاف رسیدگی نمی کند مگر اینکه مهلت داوری به پایان برسد یا داور به طور قانونی استعفا دهد. نوع کاربری مرکز اعم از صرفا تجاری یا ترکیبی از تجاری-فرهنگی، تجاری-تفریحی، تجاری- اداری، تجاری-مسکونی و یا ترکیبی از آنها باید در قرارداد مشخص شود و قبل از امضای قرارداد، مجوزهای لازم در این زمینه باید مراجع معتبر اخذ شود. همچنین طبق قوانین شهرداری حداکثر و حداقل حدود زیربنا با توجه به مساحت زمین باید در قرارداد مشخص و درج شود تا در حین ساخت اختلافی پیش نیاید و باعث توقف روند پروژه نشود. و زیان مالی و زمانی متحمل خواهد شد.

کارخانه:

کارهای کارخانه و فرآورده های آن باید مشخص باشد و امکان سنجی استفاده از کارخانه باید قبل از شروع ساخت به تایید مراجع ذیربط برسد تا در حین اجرای پروژه مشکل تعطیلی و توقف روند کار ایجاد شود. اتفاق نخواهد افتاد. هتل: در این قرارداد مشارکت در ساخت، بهتر است ظرفیت مکان تبدیل شدن به هتل در نظر گرفته شود. یعنی نزدیک بودن به مکان های تفریحی، سیاحتی یا زیارتی. رعایت حداقل زیرساخت برای ساخت هتل و اخذ مجوزهای قانونی کار برای مالک از دیگر نکات ضروری این قرارداد است.

خانه:

در این قرارداد سازنده باید تا پایان کار نوسازی مسکن در اختیار مالک قرار دهد و یا اجاره بها را پرداخت کند. این مبلغ رایگان است. تعیین سهم هر یک از طرفین یا پرداخت نقدی دستمزد سازنده از موارد توافق شده در این قرارداد است. آپارتمان: در این قرارداد تعیین تعداد طبقات و واحدهای هر طبقه الزامی است و نحوه توزیع واحدها بین طرفین قرارداد باید به طور واضح مشخص شود.

باغ:

نداشتن منع قانونی برای احداث باغ، تعیین سهم مشترک طرفین، در نظر گرفتن عوامل محیطی مانند آب و خاک و بستر مناسب برای رشد محصول، تعیین نوع محصول و تجهیزات لازم – به ویژه در مواردی که مکان ویژه ای برای تجهیزات لازم ساخته شود، مانند تاسیسات ذخیره سازی آب و آبیاری یکی از مهم ترین موضوعات در قرارداد است. در ادامه به نکات مهم در انواع قراردادهای ذکر شده اشاره شده است.

نکات مهم قرارداد مشارکت در ساخت:

1- در ابتدای کار باید میزان ارزش مالی سهم هر یک از طرفین که در پروژه سهیم هستند ارزیابی و اندازه گیری شود که به آن سهم می گویند.

آورده صاحب:

باید اسناد قانونی مالکیت زمین متعلق به یک نفر یا چند نفر (مثلاً ملک موروثی با چند ورثه) را ارائه کند. ارزیابی و قیمت گذاری دقیق و به روز ملک باید توسط کارشناس و حتی الامکان مسئول انجام شود.

ورودی سازنده:

بسته به نوع قرارداد و توافق، مشارکت مروج ممکن است هزینه های واقعی پروژه، از جمله اداره و تامین مصالح و حقوق صنعتگران و کارگران، یا پولی که برای خرید بخشی از ملک می پردازد باشد. ترکیبی از این دو توجه داشته باشید که برآورد هزینه بر اساس هر متر مربع ساختمان مشابه در همان قرارداد و ساختمان جدید در همان شهر و محله است. به عنوان مثال برای ساخت یک مرکز خرید، هزینه ها بر اساس قیمت هر متر مربع از مراکز خرید نوساز اطراف آن تعیین می شود. نکته مهم در این قسمت صلاحیت فنی و مالی سازنده در اجرای پروژه می باشد. قبل از عقد قرارداد مشارکت در ساخت، مالک باید بررسی های لازم را انجام دهد و از تجربه و ظرفیت سازنده برای پروژه اطمینان حاصل کند.

 

2- مواردی از قبیل بیمه حوادث ساختمانی، بیمه افراد شاغل در ساختمان، حفاظت از تجهیزات، مسئولیت خسارت احتمالی به ساختمان یا افراد مجاور، هزینه پروانه های ساخت، هزینه سند یا اسناد، عوارض زمین شهرداری. هر گونه بدهی و امثال اینها باید قبل از عقد مورد توجه طرفین قرار گیرد و مسئولیت هر یک در هر قسمت مشخص و در قرارداد نوشته شود.

3- قرارداد باید شامل ضمانت اجرایی برای انجام تعهدات هر یک از طرفین باشد. حداکثر شفافیت و گشاده رویی در این زمینه علاوه بر اینکه ضامن ایفای صحیح تعهدات است، پیگیری های احتمالی مراجع قضایی را نیز تسهیل می کند.

4- مالک یا سازنده باید در وکالت فروش، پیش فروش یا تغییر شرایط قرارداد دقت کند و حتی الامکان از سپردن حق خود به دیگری خودداری کند.

5- زمان پیشرفت پروژه بسیار مهم است و از تخلف طرفین در انجام تعهداتشان جلوگیری می کند. ترجیحاً تاریخ اتمام هر مرحله از ساخت از قبیل گودبرداری، فونداسیون، نجاری، نجاری و تکمیل، مراحل و شرایط پرداخت توسط هر قسمت در قرارداد به تفصیل ذکر شود. پرداخت ها باید به گونه ای انجام شود که سند قابل ردیابی در آینده در دسترس باشد. به عنوان مثال، هرگونه پرداخت، چه از طرف سازنده و چه از طرف مالک، باید از طریق چک بانکی یا از طریق خدمات الکترونیکی بانک ها در وب سایت آنها انجام شود.

6- در تقسیم بندی واحدها در ساخت آپارتمان یا مراکز خرید، طرفین باید از تفاوت ارزش واحدهای مختلف از طبقه اول تا پنت هاوس، واحدهای ابتدا، وسط و در پایان گذر و کلیه شرایط مؤثر بر ارزش مالی سهام و در سهم هر شخص باید به صراحت ذکر شود.

7- ماهیت، نوع، تعداد و ابعاد مصالح ساختمانی و مشخصات فنی ساختمان باید به طور واضح و با جزئیات در قرارداد ذکر شود. به عنوان مثال: چارچوب فولادی یا بتنی، ابعاد، جنس و رنگ و سازنده کاشی و سرامیک مستعمل، مدل، اندازه و برند دیوار و کفپوش، شیرآلات بهداشتی و آشپزخانه، و غیره.

8- انقضای مدت قرارداد موجب ایجاد حق فسخ برای طرفین نمی شود مگر اینکه در قرارداد ذکر شده باشد. برای انجام صحیح این موارد توصیه می شود هر یک از طرفین قرارداد مشارکت در ساخت قبل از هر اقدامی برای انعقاد قرارداد با مشاور حقوقی خود مشورت کرده و برای اطمینان بیشتر در حضور خود در مراجع ذیصلاح قرارداد را منعقد کنند. .

مزایای شرکت در ساخت و ساز قراردادهای مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک برای هر دو طرف سودمند است، برای مالکانی که می توانند با امنیت سرمایه گذاری کنند و در برابر تقلب، فرمولاسیون ضعیف و اختلافات ناشی از ساخت و تحویل ساختمان، آرامش خاطر داشته باشند.

ساختمان، پیش فروش غیرقانونی و تهیه و تحویل اسناد آتی در ادامه به برخی از مزایای حقوقی این نوع قرارداد اشاره می کنیم:

1- عقد مشارکت برای انعقاد قرارداد لازم است یعنی هیچکس حق فسخ آن را ندارد مگر به دلایل خاصی که در قرارداد مجاز است. این سوال امکان سوء استفاده را انکار می کند و به بهانه های واهی نمی توان قرارداد را فسخ کرد. جهت اطلاع شما برخلاف عقد ضروری، عقد مجاز عقدی است که طرفین بدون دلیل و حتی با رضایت طرف مقابل می توانند آن را فسخ کنند مانند عقد وکالت و مضاربه.

2- قرارداد مشارکت در ساخت قرارداد جبران خسارت به این معناست که طرفین در قبال انجام تعهدات خود از طرف مقابل تعهد دریافت می کنند.

این سوال اعتماد و سود را برای هر دو طرف افزایش می دهد. برخلاف عقد معوض، عقد غیر معوض شبیه عقد هبه است.

همچنین مزایای دیگری برای شرکت در ساخت و ساز وجود دارد. شامل:

3- از آنجایی که همه افراد توان مالی و تخصص کافی برای بازسازی یک ساختمان، تبدیل یک ساختمان بدوی به ساختمان مدرن یا ایجاد ساختمان در همان زمین را ندارند، مشارکت در ساخت و ساز  منطقه یک افراد گروه های مختلف از جمله مهندسان معماری را گرد هم می آورد. ، طراحان ساختمانی و نقشه برداری، تزیینات و نما، استادکاران و کارگران ساختمان، فروشندگان مصالح و سایر متخصصان در زمینه ساخت و ساز در یک پروژه واحد و در نتیجه این خرد جمعی سود بیشتری را برای مالکان به همراه دارد.

به عنوان مثال، تصور کنید که یک خانه قدیمی یا قطعه زمین به شش خانه جدید تبدیل شود. چند مغازه قدیمی با هم تبدیل به یک پاساژ و یک مرکز خرید با مغازه های فراوان می شوند.

4- بر اساس قوانین نوسازی و بازسازی ساختمان های شهری در شهرهای بزرگ، مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک  با صرف سرمایه کمتر و کاهش ریسک سرمایه گذاری، مالکان را در نوسازی شهر خود پیش می برد. این قوانین برای تقویت مقاومت ساختمان ها در برابر زلزله و زیباسازی نمای شهری تصویب شد.

5- مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک باعث می شود خانه های قدیمی و بدون استفاده که عموماً مشتری ندارند یا کمتر علاقه مند هستند به خانه های مدرن با هواکش های فراوان تبدیل شوند که باعث جابجایی سرمایه احتمالی مالکان می شود. خانه های قدیمی به دلیل نداشتن آسانسور، سیستم تهویه مناسب و سیستم پمپ و فاضلاب کمتر مورد توجه خریداران قرار می گیرد و شاید صاحب یکی از این خانه ها مدت زیادی منتظر فروش ملک خود بوده است، در حالی که در خانه های بازسازی شده این خانه ها نقص وجود ندارد رفع شده است و پول بیشتری برای مالکان در دسترس خواهد بود. احتیاط در شرکت در ساخت و ساز وجود پرونده های متعدد مشارکت ساختمانی در محاکم و هیأت های حل اختلاف، لزوم آگاهی از قوانین و احتیاط طرفین در خصوص پرونده های منتهی به دعوی و کلاهبرداری را نشان می دهد.

در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:

1- عدم تحویل پروژه به موقع

2- خسارات و منافع مشترکی که متوجه طرفین قرارداد است.

3- عدم تایید اسناد مالکیت، پروانه های ساختمانی و کاربری.

4- عدم استفاده از مصالح مناسب و عدم رعایت اصول فنی ساخت توجه داشته باشید که تمامی این موارد می تواند علیه هر یک از طرفین یا هر دو طرف باشد.

بهره مندی از مشاوران آشنا به مسائل حقوقی و مشارکت در ساخت، تنظیم قرارداد مناسب، روشن و صریح می تواند از بروز مشکلات و اختلافات بین طرفین جلوگیری کند.

فواید مشارکت در ساخت

فواید شرکت در ساخت و ساز افزایش مقاومت ساختمان اولین و شاید یکی از مهمترین مزایای مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک  این است که منجر به بازسازی بافت فرسوده شهرها می شود. خانه های کلنگی معمولاً بیش از 25 سال عمر می کنند. این در حالی است که 25 سال پیش قوانین ساخت و ساز ساختمان به اندازه امروز نوشته نمی شد و از سوی دیگر کنترل چندانی بر اجرای دقیق آنها وجود نداشت. کسی نیست که نداند ایران در کمربند لرزه‌خیزی قرار دارد. به همین دلیل لازم است ساختمان ها در ایران در برابر زلزله مقاوم باشند. آیین نامه 2800 که در حال حاضر ملاک اصلی تشخیص مقاوم بودن یا نبودن ساختمان ها در برابر زلزله است، اولین بار در سال 1367 تصویب شد که این آیین نامه تا به امروز پیشرفت های زیادی داشته و اصلاحات زیادی در آن صورت گرفته است. بر اساس این آیین نامه، ساختمان های هر منطقه برای زلزله هایی طراحی می شوند که احتمال وقوع آن 90 درصد است. در گذشته این آیین نامه چندان جدی گرفته نمی شد اما امروزه سازمان نظام مهندسی بر اجرای دقیق و کامل آن اصرار دارد. به همین دلیل تقریباً می توان گفت که ساختمان های قدیمی در برابر زلزله های شدید مقاومت چندانی ندارند. مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک  این امکان را به افرادی که سرمایه ندارند، می دهد تا خانه های خود را بازسازی کنند تا بتوانند خانه ای امن در برابر زلزله داشته باشند. البته باید توجه داشت که مقاومت در برابر زلزله به تنهایی نباید به عنوان معیار مقاومت ساختمان در نظر گرفته شود. یکی از مواردی که تقریباً تمام ساختمان‌های قدیمی با آن مواجه هستند بحث نشست است و آن نشست نامتقارن سازه است. این جلسات می تواند باعث ایجاد ترک های کوچک یا بزرگ و خطرناک شود و جان ساکنان محلی را به خطر بیندازد. در گذشته مشکلات مربوط به پی ساختمان و استحکام خاک جدی گرفته نمی شد و در صورت بازسازی ساختمان بر اساس ضوابط جدید و استانداردهای جاری می توان از مشکلات مربوط به استقرار ساختمان جلوگیری کرد. زیبایی ساختمان ساختمان های کلنگی معمولاً ظاهر خوبی ندارند. این مشکل دو اثر منفی دارد: از یک طرف ظاهر شهر را زشت می کند و از طرف دیگر اعتماد به نفس اهالی خانه را تحت تاثیر قرار می دهد. بازسازی ساختمان به کمک مشارکت ساخت و ساز می تواند چهره شهر را زیبا کند و صاحب حس خوبی را نسبت به خانه ای که در آن زندگی می کند ایجاد کند و زیبایی ساختمان را افزایش دهد. استفاده از امکانات روزانه ساختمان های قدیمی دارای امکانات قدیمی هستند. پا و کمر درد امروزه جزء جدایی ناپذیر خانواده های ایرانی شده است که باعث می شود افراد میانسال نتوانند بدون درد از پله ها یا توالت های ایرانی استفاده کنند. با بازسازی، علاوه بر افزایش زیبایی ساختمان، می توانید یک آسانسور یا سرویس بهداشتی برای ساختمان در نظر بگیرید. بسیاری از ساختمان های قدیمی از مشکلات فاضلاب، بوی بد و حشرات رنج می برند که ناشی از طراحی غیر اصولی سیستم فاضلاب خانه است. برخی از ساکنان آپارتمان های قدیمی شکایت دارند که هر قدم همسایه طبقه بالا در خانه آنها به گوش می رسد. بسیاری از افراد از سیستم گرمایش غیر اصولی خانه گلایه دارند و به دلیل طراحی نامناسب سالانه باید هزینه های زیادی برای گرمایش خانه بپردازند و در نهایت به نتیجه مطلوب نمی رسند. اینها بخشی از مشکلات سکونت گاه های فقیر نشین بود. با بازسازی کابین ها می توان از شر این مشکلات خلاص شد، خانه را به امکانات مدرن مجهز کرد و چند سالی از زندگی را به راحتی در این دنیا سپری کرد.

مشارکت در قانون اساسی و افزایش ارزش سرمایه و دارایی اگر بخواهید محله فقیر نشین خود را بفروشید به دلیل خود ساخت و ساز نمی توانید از خریدار پول بگیرید و مانند این است که یک زمین بکر را به خریدار بفروشید. این در حالی است که اگر بعد از فروش می خواهید خانه دیگری (البته نوساز) بخرید، علاوه بر قیمت زمین، باید ارزش ساخت را نیز به فروشنده بپردازید. در واقع دو بار ضرر کردید: یک بار از ارزش ساخت خانه قدیمی خود صرف نظر کردید و سپس ارزش خانه نوساز را به فروشنده پرداخت کردید. شما می توانید این مشکل را با نویسندگی مشترک حل کنید. هنگامی که خانه خود را بازسازی می کنید، در واقع دارایی خود را افزایش می دهید، و حتی اگر خودتان نمی خواهید در آن زندگی کنید، سود بسیار بیشتری از فروش به دست خواهید آورد. حتی فرزندان شما نیز از این اقدام هوشمندانه شما بهره مند خواهند شد و قطعا یکی از مزیت های شرکت در ساخت است. مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک و کاهش هزینه های نگهداری ساختمان و مصرف انرژی خانه های کلنگی هر روز عیب های جدیدی پیدا می کنند که باید برای رفع آن ها پول و زمان صرف کنید. بعد از تعمیر هنوز مثل روز اول نیستند چون به هر حال فرسوده شده اند. علاوه بر این، مصرف انرژی در خانه های قدیمی بالاست. به عنوان مثال، خانه های کلنگی دارای پنجره های دو جداره نیستند که منجر به هدر رفت انرژی قابل توجهی می شود. آنها سیستم گرمایش از کف ندارند، بنابراین باید انرژی زیادی برای گرم کردن خانه مصرف کنید. ممکن است موتورخانه قدیمی باشد و انرژی زیادی مصرف کند و غیره. همه این مشکلات در نهایت در قبوض برق، آب و گاز خود را نشان می دهد. با بازسازی خانه می توانید در این هزینه ها صرفه جویی کنید و استحکام ساختمان را افزایش دهید. تبدیل سریع نقدی به سختی می توان برای محله های فقیر نشین خریدار پیدا کرد، در حالی که خانه های نوساز همیشه مشتریان خاص خود را دارند. اگر می خواهید سرمایه (خانه) خود را به سرعت به پول نقد تبدیل کنید، یکی از بهترین راه ها بازسازی و نوسازی ملک است. موارد فوق تنها تعدادی از مزایای بازسازی خانه های فرسوده بود که مشارکت در این فرآیند را بسیار آسان می کند. البته این قرارداد نیز مانند هر قراردادی خطرات و مخاطرات خاص خود را دارد و در صورت رعایت نکات احتیاطی می توانید تجربه خوبی از این مشارکت داشته باشید.

و در نهایت……

ساختمان های قدیمی و فرسوده از همه نظر برای ساکنین ساختمان ناخوشایند است. اگر به فکر فروختن خانه قدیمی خود هستید تا از شر مشکلات خلاص شوید و به آپارتمان جدید نقل مکان کنید، بهتر است به فکر مشارکت در ساخت و ساز منطقه یک باشید، زیرا به جای یک واحد، می توانید چندین واحد داشته باشید و ارزش سرمایه گذاری خود را حفظ کنید. . این باعث افزایش استحکام ساختمان شما می شود.