در این مقاله به تفاوت بازسازی و طراحی داخلی می پردازیم. در اینجا یک سوال مهم وجود دارد: چرا این موضوع آنقدر مهم است که باید یک مقاله کامل در مورد آن بنویسیم؟

پاسخ به این سوال این است که با دانستن تفاوت پروژه های بازسازی و طراحی داخلی می توانیم تصمیم بهتری در رابطه با فضایی که در نظر داریم بازسازی کنیم یا طراحی داخلی داشته باشیم. وقتی یک بازسازی ساده نیازهای ما را برآورده می کند یا برعکس، نباید اشتباه کنیم که دکوراسیون داخلی خود را تغییر دهیم.

از طرفی مالک و پیمانکار با دانستن تفاوت این دو اصطلاح می توانند معنای هر یک را بهتر درک کنند. اغلب مشتریانی که از مجموعه ما استفاده می کنند اعلام می کنند که قصد دارند خانه خود را بازسازی کنند. اما پس از مشاهده تغییرات و تعمیراتی که آنها می خواهند، متوجه می شود که هدف صاحب خانه طراحی و ایجاد دکوراسیون داخلی جدید در خانه خود است نه بازسازی آن.

در ادامه به تفاوت پروژه های طراحی داخلی و بازسازی از نظر تفاوت معنا و مفهوم هر یک از این اصطلاحات، تفاوت در خواسته ها و نیازهای کارفرما، تفاوت در سبک کار و برنامه ریزی پیمانکار پرداخته شده است. تفاوت در استفاده از نیروی کار و در نهایت تفاوت قیمت و هزینه هر کدام.

تفاوت بازسازی و دکوراسیون داخلی در اصطلاح تخصصی آنها

معنا و مفهوم بازسازی و دکوراسیون داخلی توسط کارشناسان مختلف به روش های مختلفی بیان شده است. اما شاید ساده ترین ویژگی که در اینجا برای متمایز ساختن این دو نوع پروژه می توان به آن اشاره کرد، اضافه شدن عناصر تزئینی جدید به فضا باشد.

منظور از افزودن عناصر و اشیاء دکوراتیو جدید این است که اگر در پروژه ای قصد داشته باشیم با انجام تعمیرات و تغییرات در فضا عناصر، اشیا و قطعاتی که دارای ارزش تزئینی و معماری هستند را به آن فضا اضافه کنیم می توان گفت پروژه ما هستیم. دنبال پروژه طراحی داخلی هستم

البته باید توجه داشت که بین اصطلاح عامیانه طراحی داخلی و مفهوم دقیق طراحی داخلی تفاوت زیادی وجود دارد. در مقاله ای جامع با عنوان “معنای طراحی داخلی” این مفهوم به طور کامل بررسی، دسته بندی و توضیح داده شده است.

به همین ترتیب، اگر در پروژه مورد نظر ما تنها هدف ما تعمیر، جایگزینی یا اصلاح شرایط، مصالح، لوازم و مصالح فضا باشد، پروژه مورد نظر ما یک پروژه بازسازی است. زیرا شی یا عنصر با ارزش معماری یا تزئینی به فضای مورد نظر در پروژه اضافه نمی شود.

تفاوت بازسازی و دکوراسیون داخلی براساس خواسته کارفرما

یکی از دلایلی که ما باید تفاوت بین بازسازی و طراحی داخلی را بدانیم، درک خواسته مشتری و هدف پروژه است.

زمانی که هدف مالک، تغییر دکوراسیون داخلی است:

در جایی که درخواست کارفرما تغییر طراحی داخلی فضای مورد نظر است، به این معنی است که صرفاً بازسازی فضا به همان شکل موجود، نتیجه رضایت بخشی برای کارفرما نخواهد داشت و باید تغییرات اساسی در فضا ایجاد شود. این هدف از پروژه مورد نظر، جلب نظر مالک است.

در این شرایط لازم است طراحی داخلی خانه، ساختمان، اداره، ویلا یا هر فضای مورد نظر پروژه و همچنین دکوراسیون داخلی قابل قبول و قابل قبول برای صاحب پروژه بر اساس این طرح ها تکمیل شود. اعدام و به آنها تحویل داده می شود

در غیر این صورت قطعاً مالک از هزینه و زمان صرف شده برای بازسازی فضای مورد نظر راضی نخواهد بود و در نهایت پروژه نتیجه قابل قبول و مطلوبی نخواهد داشت.

زمانی که هدف مالک، بازسازی است:

از طرفی وقتی هدف کارفرما بهبود شرایط موجود فضا با تعمیر، تعویض و مرمت قسمت های مختلف باشد، دیگر نیازی به طراحی و اجرای دکوراسیون جدید برای آن فضا نیست. در این شرایط مالک از شکل و مشخصات فضای مورد نظر راضی بوده و فقط مصالح و قطعات قدیمی نیاز به تعویض یا تعمیر با مصالح و المان های جدید دارد.

در چنین شرایطی اگر به اشتباه به سمت طراحی دکوراسیون داخلی و در نهایت اجرای این طرح ها در پروژه برویم، در نهایت کارفرما از هزینه و زمانی هنگفتی که برای پروژه اختصاص داده ناراضی خواهد بود. بدون دلیل قانع کننده

گاهی اوقات صاحبان و کارفرمایان پروژه های طراحی داخلی، در مراحل اجرا یا در پایان پروژه، هزینه ها و روند کاری پروژه خود را با افراد و پروژه های دیگر مقایسه می کنند و در آن مرحله متوجه می شوند که هزینه و زمان صرف شده برای آنها پروژه اصلا ضروری نبود و با انجام بازسازی بدون تغییر دکوراسیون داخلی، صرف هزینه کمتر و در مدت زمان کوتاهتر و یا حتی با مشکلات کمتر به نتیجه رضایت بخشی می رسیدند

تفاوت بازسازی و دکوراسیون داخلی در شیوه کار، برنامه ریزی و دقت اجرا

یکی دیگر از تفاوت های عمده پروژه های بازسازی و طراحی داخلی، تفاوت در نحوه کار، برنامه ریزی و حتی دقت اجرای پروژه است. وقتی صحبت از طراحی داخلی می شود، این بدان معناست که احتمالاً باید از مواد و عناصر خاصی در پروژه مورد نظر استفاده شود.

در پروژه های نوسازی معمولا از مصالح ساختمانی معمولی استفاده می شود. اما در پروژه های دکوراسیون داخلی از مواد چوبی و فولادی، سنگ های بزرگ و سرامیک یا در نهایت اسلب، منسوجات یا مواد جدید از خانواده پلاستیک یا پی وی سی استفاده می کنیم. در چنین شرایطی، برنامه ریزی و هماهنگی اجرای این مواد قطعاً پیچیده تر، طولانی تر و حتی حساس تر خواهد شد.

از طرفی عموماً اکثر قطعات مربوط به عناصر دکوراتیو خارج از محل پروژه ساخته شده و در نهایت در انتهای پروژه در جای خود نصب می شوند. به این ترتیب دقت در نظم دهی و اجرای این عناصر و آماده سازی مکان برای نصب و استقرار آنها یکی از اصلی ترین دلایلی است که باید به تفاوت پروژه های نوسازی و ساخت و ساز و طراحی داخلی و نحوه هر کدام توجه کرد. کارکرد