نوسازی بدون تخریب به عملیاتی گفته می شود که در آن هیچ تغییری در ساختار اصلی ساختمان ایجاد نمی شود و تنها تغییراتی در دکوراسیون داخلی، سیستم های تاسیساتی، لوله کشی و … ایجاد می شود. در واقع افرادی که می خواهند خانه قدیمی خود را بدون تخریب به خانه ای جدید تغییر دهند، بدون تخریب آن را بازسازی می کنند. برای بازسازی بدون تخریب خانه باید اقداماتی انجام شود که در ادامه به آنها می پردازیم.

منظور از بازسازی بدون تخریب چیست؟

اول از همه بهتر است با مفهوم بازسازی بدون تخریب آشنا شوید. زمانی که یک ساختمان مسکونی یا اداری دارای بافت قدیمی و فرسوده است، مردم باید یا آن را به طور کامل تخریب و بازسازی کنند یا آن را بازسازی و مرمت کنند. در حال حاضر از آنجایی که تخریب و بازسازی ساختمان با هزینه های قابل توجهی همراه است، اکثر افراد ترجیح می دهند به بازسازی متوسل شوند. بازسازی ساختمان نیز به معنای اصلاح بافت های قدیمی و فرسوده آن و ایجاد تغییرات مثبت در طراحی و دکوراسیون داخلی آن است.

با بازسازی خانه بدون تخریب، اصل بر این است که هیچ گونه تغییر و تخریبی در سازه سازه اصلی صورت نگیرد و دیوارهای آن جابجا و یا تخریب نشود. در واقع در بازسازی بدون تخریب کمترین تخریب را شاهد هستیم و تاکید اصلی بر تغییر دکوراسیون آن است. اکثر افرادی که بازسازی بدون تخریب را انتخاب می کنند، محدودیت زمانی دارند و می خواهند خانه آنها در اسرع وقت بازسازی شود

اهمیت کمک گرفتن از افراد متخصص برای بازسازی بدون تخریب

برخی افراد فکر می کنند برای انجام کارهایی مانند تعویض کفپوش، دیوارپوش، وسایل و غیره نیازی به متخصص ندارند و خودشان این کارها را انجام می دهند. در صورتی که این کارها ضرر زیادی به مردم وارد می کند و ممکن است خیلی زود در خانه دردسر ایجاد کند. بنابراین، اگر قصد دارید خانه خود را بدون تخریب بازسازی کنید، در همان ابتدا به یک شرکت طراحی و بازسازی داخلی مراجعه کنید و از آنها در این زمینه کمک بخواهید.

تیم کارشناسان بازسازی در محل پروژه حاضر شده و در حال بررسی تمام قسمت های خانه هستند. بدین ترتیب تمامی قسمت های فرسوده و آسیب دیده ساختمان به وضوح مشخص شده و در حین بازسازی بیشتر مورد توجه قرار خواهند گرفت. ضمنا حضور کارشناسان و تیم بازسازی در محل هزینه بازسازی را بسته به شرایط ساختمان تعیین می کند. پس حتما به این موضوع توجه کنید و برای این منظور از یک شرکت معتبر و حرفه ای کمک بگیرید

بازسازی منزل بدون تخریب به چه صورت است؟

به طور کلی فرآیند نوسازی شامل دو مرحله است که یکی از آنها نوسازی اساسی یعنی زیربنای ساختمان و دیگری نوسازی دکوراسیون است. افرادی که قرار است تعمیرات اساسی انجام دهند باید هزینه بیشتری برای این کار در نظر بگیرند. زیرا این روش به عملیاتی مانند لوله کشی، تاسیسات، تعویض لوله، تعویض سیستم گرمایش و سرمایش و موارد دیگر نیاز دارد. اما در بازسازی دکور عملیات بدون تخریب انجام می شود و با مراحل و وظایف کمتری همراه است. به همین دلیل، هزینه بازسازی بدون تخریب بسیار کمتر از بازسازی اساسی است. در این بازسازی با چند عملیات ساده می توانید تغییرات خوبی در ساختمان خود ایجاد کنید و بسیاری از مشکلات آن را برطرف کنید. بنابراین، اگر قصد دارید خانه خود را با هزینه کمتر بازسازی کنید و فقط می‌خواهید بازسازی قسمت‌های خاصی را انجام دهید، می‌توانید بازسازی را بدون تخریب انتخاب کنید.

اقدامات موثر در بازسازی بدون تخریب منزل

تعویض کابینت آشپزخانه تعویض سنگ سوراخ دار یا پیشخوان و جزیره ای تعویض درب و پنجره های قدیمی با جدید تغییرات جزئی در راه پله و رفع مشکلات آن تشخیص نشتی لوله کشی منزل و تعمیر سفید کاری و پوشش دیوارهای داخلی نقاشی و رنگ آمیزی دیوارهای داخلی و خارجی نورپردازی و نصب تجهیزات نورپردازی جدید بازسازی یا تعمیر تاسیسات برقی ساختمان تعمیر یا تعویض کاشی و سرامیک کف و دیوار ترک ها و شکاف های دیوار و سقف را تعمیر کنید

شما می توانید این اقدامات را بسته به شرایط خانه خود در نظر بگیرید. در واقع، این یک چک لیست برای چیزهایی است که می توانید هنگام بازسازی بدون تخریب خانه از آنها استفاده کنید.

برای بازسازی خانه از کجا شروع کنیم؟

اگر فکر می کنید بازسازی خانه خود را از کجا شروع کنید، بهتر است به مراحل بازسازی بدون تخریب توجه کنید. با توجه به عناصر ذکر شده هدف از بازسازی خانه را مشخص کنید تعیین بودجه لازم برای بازسازی خانه انتخاب مهندس مشاور، طراح و مدیر پروژه یا پیمانکار تعیین اولویت ها در بازسازی با کمک مشاوران و پیمانکاران با توجه به بودجه موجود شروع عملیات طبق برنامه ریزی

انجام کلیه عملیات اجرایی و واگذاری کار به کارفرما

در مورد مرحله اول بازسازی بدون تخریب باید به این نکته اشاره کرد که تعیین هدف مهم است که بر اساس آن می توان بازسازی را به گونه ای دیگر انجام داد. به عنوان مثال، اگر هدف از بازسازی خانه جلوگیری از فرسودگی بیش از حد است، باید تمرکز بیشتری روی ترمیم فرسودگی و رفع عیوب داشته باشید. اما اگر هدف از بازسازی تغییر دکوراسیون آن است، باید به مواردی مانند تعویض کمد، تعویض کفپوش، دیوارپوش و … توجه کنید. پس حتما هدف بازسازی خود را مشخص کنید تا بهترین نتیجه ممکن را با توجه به آن به دست آورید.